21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Test için alınan done kayboldu iddiası

Antalya'da Nazik Önkol Yentür isimli bayan, tiroit bezlerindeki şikayet nedeniyle boğazından alınan parçanın hastanede kaybolduğunu iddia etti. Mağdur olduğunu savunan bankacı Yentür, hastane hakkında dava açmaya hazırlandıklarını ifade etti.

İddiaya göre, Antalya'da özel bir bankada çalışan Nazik Önkol Yentür, tiroit bezlerinin az çalıştığı şikayetiyle Medical Park Hastanesi'ne başvurdu. Endokrinoloji bölümünde yapılan kontrollerde Yentür'ün boğazından iğne yardımıyla alınan nodül parçası, Radyoloji bölümüne gönderildi. Parçaya yönelik tetkik sonuçlarının 3 gün sonra verileceğinin söylenmesi üzerine Yentür, bankada çalıştığını ve Cumartesi günü sonuçları alabileceğini belirtti.

Bunun üzerine eşi Ali Yentür ile birlikte Cumartesi günü sonuçları almak için giden Nazik Yentür, hastanede önce kayıtlarının bulunmadığı şokuyla karşılaştı. Parçanın alınıp Radyoloji bölümüne bir hemşire ile birlikte verildiğini makbuzlarla kanıtlayan Nazik Yentür, hastanede yaklaşık 3 saat beklemelerine rağmen tetkik sonuçlarını elde edemedi. Duruma Ali Yentür'ün tepki göstermesi üzerine konuyla hastanenin başhekimi Dr. Şerif Köksal ilgilendi. Hastanede yapılan incelemede alınan nodülün tetkik elde etmeye uygun bir parça olmadığı ve tekrar parça alınması
gerektiği cevabı verildi.

Parçanın kaybolduğunu iddia eden Ali Yentür, "Alınan parça hemşire eşliğinde teslim edilmişti. Hastaneye sonuç almaya gittiğimizde ne kayıt defterinde ne de bilgisayarda eşimin kaydına rastladık. Parçanın teslim edildiği Radyoloji bölümünde arama yapıldı. Fakat alınan parça bir türlü bulunamadı. Bunun üzerine hastanenin başhekimi gelerek, 'alınan materyalin patolojik incelemenin sağlıklı yapılması için yeterli olmadığı' ibaresi bulanan bir belge verdi. Bu bana göre bir uydurmadır. Bir parçanın hastanede kaybolması o hastanenin düzeyinin yeterli olmadığını gösterir" dedi.

Mağdur olduklarını belirten Yentür çifti, hastaneye dava açacaklarını kaydetti.
Alınan parçanın yetersiz olduğunun belirlenmesi karşısında kendisine hemen haber verilmesi gerektiğini savunan Nazik Önkol Yentür ise aynı parçayı tekrar aldırmak zorunda olduğunu ve tekrar aynı psikolojiyi yaşayacağını söyledi.

İddialarla ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Dr. Şerif Köksal ise, hastadan alınan parçanın kesinlikle kaybolmadığını öne sürerek, iğne aracılığıyla alınan parçaların bazen aranan özellikleri yansıtmayabileceğini söyledi.

Bu tür iğne biyopsilerinde dokudan alınan materyallerden yüzde 20'sinde bu tür sorunların yaşandığını kaydeden Köksal, "Tıbbi bir konu olduğu için hastanın kendisinden alınan parçanın istenilen özelliklere uygun olmayabileceğini bilmemesi normaldir. Hastanın bu konudaki yaklaşımını doğal karşılıyorum. Biz kendisine bu konudaki uyarılarımızı yazılı ve sözlü olarak yapmıştık. Parçanın tekrar alınması gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 10:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?