1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Testere cinayetine müebbet

Antalya'da fidye için kaçırdığı dayısının 11 yaşındaki oğlunu, elektrikli testere ile kesip parçalara ayıran ve bir bölümünü de yakan sanığa müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Korkunç cinayetin katil zanlısıyla ilgili olarak hazırlanan iddianamede, katil zanlısı Beşir Anıl H. hakkında 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Savcı hazırladığı iddianamede ağırlaştırılmış müebbet hapis istediği katil zanlısının ayrıca 30 yıl hapsini de talep etti.

İddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, ilk duruşma önümüzdeki günlerde görülecek. İddianamede, katil zanlısı Beşir Anıl H.'nin, cinayetten sonra dayısı Yusuf Ziya Çelikcan'ı cep telefonuyla defalarca aradığı ve 'Fidye' için oğlu Ural Giray Çelikcan'la birlikte kaçırıldıkları yalanını söyleyip, fidyecilerin kişi başına 200 bin Euro talep ettiklerini belirttiği yer aldı.

İddianamede ayrıca, turizmci Yusuf Ziya Çelikcan'ın cinayetten günler önce 'pilotluk' kursuna katılacağı yalanını söyleyen katil zanlısı yeğenine 15 bin Euro verdiği ifade edildi.

Antalya'da 23 Aralık 2008 tarihinde meydana gelen olayda Beşir Anıl H. isimli zanlı, dayısı Yusuf Ziya Çelikcan'ın 11 yaşındaki oğlu Ural Giray Çelikcan'ı kaçırdıktan iki gün sonra öldürüp elektrikli testere ile parçalara ayırıp yakmıştı. Dayısına ait işyerinde çalıştığı ifade edilen katil zanlısı H., olay günü şüphe üzerine takibe alınan telefon sinyallerinden Duacılar köyünde kiraladığı evde yakalanmıştı.

Polisin evde yaptığı aramada, 2 gündür kayıp olarak aranan 11 yaşındaki Anıl Giray Çelikcan'ın parçalara ayrılmış bedeni ile karşılaşmış, parçaların bir bölümünü de sobada yarı yanık vaziyette bulmuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 17:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?