1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

TFF 21. Çalıştırıcı Gelişim Kongresi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen 21. Çalıştırıcı Gelişim Kongresi başladı.

Antalya WOW Kremlin Oteli'nde başlayan kongreye TFF Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye'de görev yapan teknik adam ve antrenörler katıldı. Büyük katılımın gerçekleştiği kongrede bir konuşma yapan Mahmut Özgener, büyük önem verdikleri kongreye katılımın yüksek olmasının memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Federasyon olarak, Türk futbolunun geleceği için uzun vadeli projeler ürettiklerini belirten Özgener, "11 aylık yönetim süremizce, milli takıma endeksli ve sadece ligleri planlayan bir federasyonun dışında olmaya çalıştık. Türk futbolunun geleceği için uzun vadeli projeler üretmek için çalışıyoruz. Bütçemizden 30 milyon TL'yi eğitim için ayırdık. Türk futbolunun geleceği altyapıdan geçiyor. FIFA sıralamasında ilk 10 sırada bulunmanın yolu altyapıda geçiyor. Bir örnek vermek istiyorum. Türkiye ve Almanya'nın nüfus sayısı hemen hemen eşit durumda. Almanya'da 6.5 milyon lisanslı futbolcu bulunurken, Türkiye'de lisanslı futbolcu sayısı 225 bin. Sadece Almanya'da lisanslı futbol oynayan Türk oyuncu sayısı bile 250 bin civarında. Nüfusumuzun sadece yüzde 0.29'una lisanslı futbol oynatabiliyoruz. Bu oran, UEFA'ya üye 52 ülke arasında 49. sırada. Öncelikli hedefimiz lisanslı futbolcu sayısını 1 milyona çıkarmak. Futbolun gelişmesinde en önemli görevlerden birisi antrenörlere düşüyor" diye konuştu.

Antrenör eğitimini uluslararası standartlara çıkarmak istediklerini ifade eden Özgener, Avrupa'da takım çalıştırmak isteyen Türk antrenörler için müjdeli bir haber verdi. Özgener, UEFA ile yaptıkları anlaşmaya göre, bundan sonra TFF olarak, UEFA-A, UEFA-B ve UEFA Pro-Lisans diplomalarını vermeye hak kazandıklarını söyledi. Özgener, faal futbolu bırakan ve antrenörlük yapmak isteyen futbolcuların ise 5 yıl altyapılarda çalışmadan diploma alamayacaklarını sözlerine ekledi. Seminer, verilen aranın ardından düzenlenecek çeşitli oturumlarla devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 17:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?