21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tıp Fakültesi SSK'lıya kapılarını kapatıyor

SSK'dan 7,5 milyon YTL (7,5 trilyon lira) alacakları biriktiğini için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi SSK'lı hastaları kabul etmeme kararı almaya hazırlanıyor.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın, SSK'nın üniversite hastanesine olan borcun 7,5 milyon YTL'ye çıktığını ve bunu da ödemeye yanaşmadığını hatırlatarak, "Eğer bu para ödenmezse SSK'lı hastaları kabul etmeme yönünde bir karar almak zorunda kalacağız" dedi.

Prof. Akaydın, SSK'nın borcunun yüzde 36'sının şişirilmiş olduğunu iddia ettiğini bu yüzden ödemeye itiraz ettiğini belirtterek şöyle devam etti:

 "Buna karşın, gelin beraber inceleyelim, dedik. Ama ssk yöneticileri buna da yanaşmıyorlar. Bu durumda hastalar mağdur olacaklar ne yazıkki. Biz tek bir hastayı biyle kapıdan çevirmek istemiyoruz. Ancak hastanenin işleyebilmesi için paraya da gereksinim var. Herhangi bir SSK'lı mağdur olursa bunun sorumlusu biz değiliz, SSK yönetimidir. Bu kurum sürekli olarak , Fatura şişirilmiş, mazeretinin arkasına sığınıyor."

BİR YIL ÖNCE DE AYNI KRİZ VARDI

Akdeniz Üniversitesi ile SSK arasında bir yıl kadar önce de aynı şekilde bir kriz yaşanmıştı. Üniversite SSK'lı hastaları tedavi ücretleri ödenmediği gerekçesiyle kabul etmemeye başlamıştı. SSK Akdeniz Üniversitesi'ne olan 3 trilyon lira borcu ödediğini açıkladı ve kriz sona ermişti.

Bülent Ecevit - Kenthaber / Antalya
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 12:32:47
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 17:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?