21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tıp Fakültesi'nin ağrı ünitesi açıldı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı bünyesinde kurulan Ağrı Ünitesi, yataklı olarak hizmet vermeye başladı. 

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, hastanede yaptığı basın toplantısında, Ağrı Bilim Dalı'nın akut ve kronik ağrılarla uğraşan bir dal olduğunu söyledi. Hekim olarak en önemli görevlerinin başında hastanın ağrısının dindirilmesi geldiğini belirten Ramazanoğlu, Ağrı Ünitesi'nde Doç. Dr. Bilge Karslı, Doç. Dr. Arif Yeğin, Uz. Dr. Mert Akbaş ve Hemşire Hülya Aktaş'ın görev yaptığını ifade etti. Ağrı Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bilge Karslı ise, toplumdaki insanların yaklaşık 3'te 2'sinin çeşitli nedenlerle ağrı çektiğini vurguladı. 

İnsanların çoğunun ağrı rahatsızlığı nedeniyle nereye başvuracaklarını bilemediğini, bu nedenle de yeterli bir tedavi olanağının bulunmadığını belirten Karslı, ''En sık karşılaşılan ağrı nedenleri; baş, boyun, bel, kanser ağrılarıyla, ameliyatlar sonrası sinirlere bağlı olarak ortaya çıkan ağrılardır. Kliniğimiz bu rahatsızlıkların tedavi edildiği bir ünitedir. Kliniğimiz, en yakını İzmir ve Adana'da bulunmak üzere büyük bir bölge içerisinde yataklı tedavi imkanı sunan ilk ve tek kliniktir'' dedi. 

Ağrı Ünitesi'nde bütün dünyanın kabul ettiği tedavi protokollerinin uygulandığını vurgulayan Karslı, klinikte medikal ve gerekli hallerde girişimsel ağrı tedavileri uygulanabildiğini söyledi. Dünyada ağrı tedavisi istenen seviyede olmadığını ifade eden Karslı, ''Çünkü insanlar ağrılarının tedavi edilebildiğini bilmiyor. 

Ağrı rahatsızlığı olan insanların bu konuda tedavi talebinde bulunmaları gerekiyor'' diye konuştu. 5 oda ve 8 yatak kapasitesi olan klinikte cihaz eksikliği olduğunu kaydeden Karslı, hayırsever vatandaşlardan sağlanabilecek yaklaşık 100 bin dolarlık bir katkıyla, kliniğin dünya standartlarında bir hizmet vereceğini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 18:20:55
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 16:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?