21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Tişörtlü' fuhuş çetesi!

Antalya’da "Meltem" adı verilen operasyonda Türkmenistan, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova’dan getirilen kadınları işkenceyle fuhşa zorladıkları iddiasıyla yakalanan 26 sanık hakkında İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

-"CENNET ANA"-

Elde ettiği kazançtan oğluna 47 bin avro değerinde lüks bir otomobil aldığı, lüks içinde yaşadığı, banka hesaplarında yüklü miktarda para bulunduğu belirtilen örgütün elebaşı Cennet Çınar’a örgüt mensuplarının "Cennet Ana" diye hitap ettiği, bazı örgüt mensuplarının "Cennet Ana sen bizim her şeyimizsin" yazısının ve kadının fotoğrafının yer aldığı tişörtler giydikleri iddianamede yer aldı.

Örgüt üyelerinin yaptıkları telefon görüşmelerinde, fuhşa zorladıkları kadınlar için "koyun", "araba", "telefon", "emanet" gibi şifreler kullandıkları, hal civarında yoldan geçenlere el lambası ile işaret verilerek müşteri toplandığı kaydedildi.

OPERASYON-

Antalya Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, mart ayında Antalya, Konya, Çorum ve Şanlıurfa’da eş zamanlı 25 yere baskın düzenleyerek, 26 zanlıyı gözaltına almıştı.

250 polisin katıldığı operasyonlarda, çetenin elebaşı olduğu bildirilen Cennet Çınar’ın evinde yapılan aramada, 2 silah, uyuşturucu hap, fuhuş yaptırılan kadınlara ait çeteleler, banka hesap cüzdanları ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Fuhşa zorlandığı tespit edilen ve vücutlarında darp izleri bulunan 13 kadın sınır dışı edilmişti.

...
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 17:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?