1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tiyatro halkın ayağına gidiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Tiyatro Şube Müdürlüğü, tiyatroyu halkın ayağına götürüyor. 'Merkeze Uzak Semtlerde Tiyatro Günleri' adı altında gerçekleştirilecek etkinlikle, kentin dış mahallerinde yaşayan vatandaşlar tiyatro ile buluşturulacak.

Ücretsiz etkinlik, 15 Haziran 2009 Pazartesi Günü Kepezaltı'nda seyircisine merhaba diyor.Kent merkezindeki tiyatro salonlarında oyun izleme olanağı bulamayan vatandaşların bu hizmeti kendi bölgelerinde almalarını sağlamak amacıyla planlanan etkinlik bir hafta boyunca 6 farklı merkezde, 5 farklı tiyatro ekibinin oyunlarıyla gerçekleştirilecek.

Etkinlik çerçevesinde ilk olarak 15 Haziran Pazartesi Günü saat 14.30'da Kepezaltı Fikret Haluk Saraçoğlu İlköğretim Okulu Salonu'nda, Antalya Devlet Tiyatrosunun 'Cıbıl Kurt' adlı çocuk oyunu sahnelenecek.

Ardından Döşemealtı Atatürk Kültür Parkı, Çamlıbel Mahallesi Kültür Çadırı, Ermenek Mahallesi Kültür Çadırı, Aksu Öğretmen Okulu Salonu ve Büyükşehir Semtevi sahnesinde halk her gün tiyatro ile buluşturulacak. Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğu Turgut Özakman'ın yazdığı Ocak, Antalya Bölge Tiyatrosu Nazım Hikmet'in Ateş ve İhanet, Antalya Belediye Tiyatrosu Nurhan Karadağ'ın kaleme aldığı Düğün Evi Oyun Evi, Antalya E Tipi Cezaevi Tiyatro Grubu Turgut Özakman'ın Duvarların Ötesi ve Antalya Devlet Tiyatrosu Ayhan Akalın'ın Keloğlan ve Cıbıl Kurt adlı çocuk oyunu bu etkinlik merkezlerinde dönüşümlü olarak sahnelenecek.

Antalyalı sanatseverlerin yoğun ilgi göstermesi beklenen etkinlikte tüm oyunlar ücretsiz olarak sunulacak. Tiyatroyu halkın ayağına götürmeyi hedefleyen "Tiyatro Günleri" ileriki tarihlerde farklı merkezlerde, farklı oyunlarla sürdürülecek.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 15:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?