8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tiyatro oyunu ayakta alkışlandı

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun yetiştirdiği oyuncuların sahnelediği “Yedi Kocalı Hürmüz” oyununun galası, ünlü tiyatrocuların katılımıyla AKM’de yapıldı. Kepez’in amatör tiyatrocuları, profesyonel oyunlarıyla ayakta alkışlandı.
Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner öncülüğünde 2 yıl önce kurulan Tiyatro Topluluğu (KBTT) yetiştirdiği oyuncularının sahneye koyduğu başarılı oyunlarla büyük takdir topluyor.

KBTT’nin açtığı kurslarda tiyatro eğitimi alan oyuncuların oynadığı, Sadık Şendil’in yazdığı, Selim Gürata’nın yönetmenliğini yaptığı “Yedi Kocalı Hürmüz” oyunun galası Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapıldı. Oyunu, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Başkan Yardımcıları Mesut Kocagöz, Recep Mavi ve Soner Erkaya. Tiyatro Sanatçıları Gürkan Uygun, Mehmet Ali Alabora, Mustafa Avkıran, Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ali Gismet Lalayev, Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Bakanlığı N. B. Vezirov Lenkeran Devlet Drama Tiyatro Müdürü İslam Hesenov ve 500’e yakın davetli izledi. Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu, müzikli-komedi oyununu başarılı bir şekilde sahneledi. Oyununun sonunda davetliler, Kepez’in amatör tiyatrocularını, profesyonel oyunları nedeniyle ayakta alkışladı.

Oyunun bitiminin ardından sahneye davet edilen Başkan Öner, Gürkan Uygun, Mehmet Ali Alabora, Mustafa Avkıran, oyuncuları kutladı. Başkan Öner, Kurtlar Vadisi dizisinde Memati rolüyle tanınan Gürkan Uygun’a, Yılan Hikayesi dizindeki Memoli karakteriyle ünlenen Mehmet Ali Alabora’ya, Kınalı Kar dizisinde Cabbar Ağa rolünü oynayan Mustafa Avkıran’a, Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Bakanlığı N. B. Vezirov Lenkeran Devlet Drama Tiyatro Müdürü İslam Hesenov’a, Oyunun Yönetmeni Selim Gürata’ya ve Kepez Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Gökhan Avkıran’a teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Öner, Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun açtığı kursları tamamlayan kursiyerler de başarı belgesi verdi. Burada bir konuşan Başkan Öner, Yedi Kocalı Hürmüz oyununu mükemmel bir şekilde sahneleyen oyuncuları ve eğitmenlerini kutladı. Kepez Belediyesi’nin her zaman sanatın yanında ve destekçisi olduğunun altını çizen Başkan Öner; “İki yıl önce kurduğumuz tiyatro topluluğumuz, bugün mükemmel bir sanat organizasyonuna imza attı. Oyuncuları, eğitmenlerini yürekten kutluyorum. Sanatla her şeyi anlatabilirsiniz; insanlar arasında diyalogu geliştirebilirisiniz. Sanatla dünyadaki savaşları sonlandırabilirsiniz. Sanatla güzellikleri en iyi şekilde ifade edebilirsiniz. Böyle önemli bir sanat alanında gençleri yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün aramızda profesyonel tiyatrocular var. Bu güzel oyunu sahneleyen arkadaşlarımız, amatör tiyatrocu: kimisi bankada memur, kimisi ev hanımı, bir diğeri restoranda çalışıyor. Arkadaşlarımız bu akşam, mükemmel bir oyun sahnelediler. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Oyunu ve oyuncuları çok beğendiğini söyleyen Gürkan Uygun da, şunları söyledi: “Çok keyifli, samimi, sıcak, şeker gibi bir oyundu. Arkadaşlarımızın heyecanını paylaştık. Oyunda yetenekli arkadaşlarımız var. Bence böyle bir sanat çalışmasından dolayı Kepez halkının, Kepez Belediyesine bir teşekkür borcu bulunuyor. Kepez Belediyesi’nin, tiyatroya destek vermesine şaşırdım. Maalesef, Türkiye’de yerel yönetimler sanata yeterli desteği vermiyor. Kepez Belediyesi, amatör tiyatroculara eğitim veriyor. Bu, müthiş bir olay.” Mehmet Ali Alabora da, Kepez Belediyesi’nin sanata verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çok başarılı bir oyun oldu. Oyunu çok içten ve samimi buldum. Kepez Belediyesinin sanat alanındaki bu çalışması sanat adına beni mutlu etti. İnanıyorum ki, sanata verilen bu destek artarak devam edecek. Bir kenti yönetmek, o kentin kültürüne katkı sağlamayı da gerektirir. Kepez Belediye Başkanı Sayın Erdal Öner, beldede bir kentsel dönüşüm öngörüyor. Dönüşüm, sanatsız, kültürsüz olmaz. Kepez Belediyesi’nin bu dönüşümü başaracağına inanıyorum.” Gala sonrası verilen kokteylde, davetliler, ünlü sanatçılarla fotoğraf çektirebilmek için birbiriyle yarıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 12:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?