21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tiyatro şenliği kuraları çekildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Tiyatro Şube Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen, Liselerarası Tiyatro Şenliği, 05 Mayıs-13 Haziran 2008 tarihleri arasında 15’inci kez gerçekleştirilecek.

İstanbul, Aydın, Isparta, Eskişehir, Konya ve Muğla ve Antalya’dan toplam 37 okulun yer aldığı Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne katılımcı okulların sahneleyecekleri oyunların gün tespiti için kura çekimi yapıldı. 15’nci Liselerarası Tiyatro Şenliği 6 Mayıs Salı günü Gültepe Lisesi’nin ‘12’nci Gece’ adlı oyunuyla başlayacak.13 Haziran Cuma günü düzenlenecek kapanış ve ödül töreniyle sona erecek.

AMAÇ GENÇ YETENEKLERİ ORTAYA ÇIKARMAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yetkilileri, 1994 yılında Antalya’dan 6 Lisenin katılımıyla başlayarak bugüne kadar aralıksız olarak devam eden Tiyatro Şenliği’nin son üç yıldır ulusal boyuta taşındığına dikkat çekti.

Liselerarası Tiyatro Şenliği’nin amacının, Tiyatro Sanatını Liseler düzeyinde öğrencilere sevdirip yaygınlaştırmak, bilgilendirmek, eğitimine katkıda bulunmak olarak açıklayan yetkililer ayrıca ‘ Kişisel beğeni kriterlerini, farkında olmayı, olayları ve durumları farklı açıdan değerlendirebilme yeteneklerini geliştirmek, kendilerine olan özgüvenlerini ve sosyal bir birey olma yetilerini, sanata ve sanatçıya olan ilgilerini artırmak, yetenekli gençleri ortaya çıkararak yüreklendirmek en büyük amacımız” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 10:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?