21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tiyatro Şenliği'ne muhteşem kapanış

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Tiyatro Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "15. Liselerarası Tiyatro Şenliği" muhteşem bir törenle sona erdi.

Yaklaşık 1.5 ay süren ve 11 bin tiyatro severin izlediği şenliğin kapanış töreni muhteşem oldu. Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda ABT'nin sezon oyunu 'İki Kalas Bir Heves'in dekoru önünde düzenlenen törende çeşitli kategorilerde ödüller verildi.

Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamdi Dorul, Binbir Gece Dizisi'ndeki Nadide Evliyagil tiplemesiyle tanınan ünlü tiyatro sanatçısı Tomris İncer, Selim Gürata ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şenlik süresince Antalya'nın yanı sıra, İstanbul, Aydın, Isparta, Eskişehir, Konya ve Muğla'dan 11 konuk okulun yer aldığını belirterek, "Antalyamız'dan da 23 okulun katıldığı şenlikte, çok güzel etkinliklere şahit olduk. Gençlerimiz harika oyunlar sahneledi. 1994 yılında 6 lisenin katılımıyla başlayan şenliğimizi ulusal platforma 2005 yılında taşımıştık. Bu yıl bu özelliği güçlendirerek sürdürüyoruz. Bu yıl gençlerimizin sahnelediği bu güzel eserleri binlerce hemşerimiz izledi" dedi.

Türel konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizlerin kültür ve sanat alanında kentimize bugün kattığınız değer, marka bir dünya kenti olması için çalıştığımız Antalya için büyük bir anlam ifade ediyor. Çünkü bir dünya kenti olma sürecinde başarıya giden yolda, sanata verilen aslında en büyük değeri taşıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bu gerçeğin farkındayız. Bu yüzden, büyük önder Atatürk'ün 'Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünü kendimize düstur kabul ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz".

Başkan Türel, kapanış törenine onur konuğu olarak katılan sanatçı Tomris İncer'e tiyatroya katkılarından dolayı onur ödülü takdim etti. Tomris İncer, çok heyecanlı olduğunu belirterek, törende bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Daha sonra oyunlarda başarılı, övgüye değer bulunan dekor, kostüm, ışık, müzik, afiş kategorilerinde okul müdürleri, sorumlu öğretmen ve oyuncu öğrencilere başarı plaketi verildi.

Kapanış gecesinde, ABT'nin dünden bugüne sahnelediği oyunların müzikleri, ATSO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşturulan orkestra ve korosu tarafından seslendirildi.

Gecede, jüri üyeleri, Erdoğan Gürcan , Hasibe Özgür, Mehtap İş, Aylin aslan, M.Tüner Çelik, Hüseyin Erdoğan, Cengiz Kaya, Erdal Gürcan, Abdullah Sürekli'ye de teşekkür plaketi verildi.

Gecenin sonunda özel oyunculuk ödülleri de sahiplerini buldu. 34 okulun katıldığı şenlikte en iyi bayan oyuncu ödülünü kazanan 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi'nden Kıvılcım Selen Sayar ile en iyi erkek oyucu ödülünü kazanan Gazi Anadolu Lisesi öğrenci Serdem Küntaş'a ödüllerini Tomris İncer takdim etti. Başarı plaketi ve özel oyunculuk ödülü alan öğrenciler mutluluklarını arkadaşları, öğretmenleri ve aileleri ile paylaştı.

1994 yılında 6 lisenin katılımıyla başlayan ve bugüne kadar kesintisiz olarak gerçekleştirilen Tiyatro Şenliği, bu yılda oldukça coşkulu ve eğlenceli geçti. Tiyatro sanatının liseler düzeyinde sevdirilip yaygınlaştırılması, bilgilendirilmesi, sanata ve sanatçıya ilgilerini arttırmak, yetenekli gençleri ortaya çıkararak yüreklendirmek, kendilerine olan özgüvenlerinin ve sosyalleşmelerini artırmak amacında olan "Liselerarası Tiyatro Şenliği" katılımcı okulların ilgisiyle ulusal platformda bu yıl bir adım daha öne taşındı.

Gelecekte tiyatro sanatını meslek edinmek isteyen gençler için bir başlangıç niteliği de taşıyan şenlikte yüzlerce liseli genç aynı sanatsal platformda buluştu. 5 Mayıs -13 Haziran tarihleri arasında düzenlenen "Liselerarası Tiyatro Şenliği" ne bu yıl İstanbul, Aydın, Isparta, Eskişehir, Konya, Muğla ve Antalya'dan da 34 okul katıldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 16:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?