21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tiyatrocu kadınlara ödül

TİYATROCU KADINLARA ULUSAL SEYİRCİ ÖDÜLÜ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor Projesi' kapsamında amatör tiyatrocu kadınların sahnelediği 'Bir Evet İki Hayır Arası Hayat' oyun, Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri'nde ' Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Amatör tiyatrocu kadınlar Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret ederek, ödüllerini sundu. Projenin ulusal anlamda aldığı ödülden duyduğu sevinci dile getiren Başkan Akaydın, “Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor Projesi en çok gururlandığım belediye faaliyetlerinden biri. Bugüne kadar Rize, İstanbul, Ankara, Muğla, Antalya ve ilçelerinde 20 kez sahneye çıktınız. Büyük başarı gösterdiniz. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

Turizmin başkenti Antalya'ya en çok yakışan uğraşın kültür ve sanat olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Akaydın, “Belediye başkanlarının bunda önemli bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Tiyatroyu önemli bir eğitim aracı olarak görüyorum. Bu açıdan çok önemsiyorum. Bu kapsamda bir müjdeyi de sizlerle paylaşayım. Antalya'da Müjdat Gezen Tiyatro Okulu ve Tiyatro Müzesi açacağız” dedi.

Tiyatro eğitmeni Kutsal Kaynak da Direklerarası Tiyatro Ödülleri hakkında bilgi verdi. Kaynak, Türkiye genelinde 2000 yılından bu yana Lions'un desteklediği Direklerarası Tiyatro Ödülleri'nin tiyatro ile direkt ticari ve emek ilişkisi bulunmayan gerçek tiyatro seyircisinin verdiği bir ödül sistemi olduğunu anlattı. Türkiye'ye dağılan jüri üyelerinin oyunları, jüri kimliklerini belli etmeden seyirci gibi izlediklerini derecelendirdiklerini kaydeden Kaynak, “Bizim oyunu da İstanbul turnesinde izlemişler. Gerçek tiyatro seyircisinin verdiği ödüller olduğu için çok anlamlı” diye konuştu.

Direklerarası Tiyatro Ödülü, Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor Projesi'nin ulusal anlamda aldığı ikinci ödül oldu. Daha önce de Üretken Belediye Proje yarışmasında, Türkiye çapındaki belediyelerin 90 kültür projesi arasından dereceye girmişti.

TİYATROCU KADINLARA ULUSAL SEYİRCİ ÖDÜLÜ
TİYATROCU KADINLARA ULUSAL SEYİRCİ ÖDÜLÜ
TİYATROCU KADINLARA ULUSAL SEYİRCİ ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 13:09:05
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 13:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?