1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tolunay’dan sahte altın uyarısı

TOLUNAY’DAN SAHTE ALTIN UYARISI

Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Orhan Tolunay, son günlerde sahte ve kaplama altın konusunda şikayetlerin arttığını belirterek, halkı uyardı.

AESOB Başkanı Orhan Tolunay, bu kişilerin genellikle, farklı mesleklerdeki esnafları veya vatandaşları kurban olarak seçtiklerini söyledi. Tolunay, kuyumculara bile bu tür altınların geldiğini belirterek, “Meslektaşlarımız, böyle bir olayla karşılaştıkları zaman hemen emniyet güçlerine haber veriyorlar” dedi.

Bu tür kişilerin kullandıkları yöntemler hakkında da bilgi veren Kuyumcular Odası ve AESOB Başkanı Orhan Tolunay, “Bu kişiler, kuyumcuların kapalı olduğu akşam saatlerini tercih ediyor. Kuyumcu bulamadıklarını, acil paraya ihtiyaçları olduğunu veya hastası olduğu gibi yalanlarla, ellerindeki sahte veya kaplama altınları, gerçekmiş gibi satmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Halkın çok dikkatli olmasını ve bilmedikleri kişilerden altın almamalarını isteyen Tolunay, “Sahte ve kaplama altınların üzerinde damgası dahi taklit ediliyor. Sıradan bir esnaf veya vatandaşın bunu anlaması çok zor. Halkımız zor durumdaki bir kişiye yardımcı olmak veya ucuz olduğu için bu sahte altını alıyor. Ancak altının kaplama olduğunu öğrenince çok büyük zarar ediyor. Bunun için halkımızın, daha sonra maddi zarara uğramaması için altını kuyumcudan almasını istiyoruz.”

Oda olarak kuyumcuları bu tür kişilere karşı sürekli bilgilendirdiklerini belirten Başkan Orhan Tolunay, “Kuyumcu arkadaşlarımız, böyle bir durumla karşılaştıkları zaman hemen polise bilgi veriyor. Ben vatandaşlardan da aynı duyarlılığı göstermelerini istiyorum” şeklinde konuştu. Başkan Tolunay, kuyumcuya satılmak istenirken ele geçirilen iki adet kaplama altını göstererek, gerçeğiyle ayırt etmenin çok zor olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 15:44:01
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 16:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?