1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Toplu konut açılışına katıldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Konyaaltı Belediyesi'nin 'Gecekonduyu Önleme Kentsel Dönüşüm' kapsamındaki inşaatı tamamlanan toplu konutları hizmete açtı.

Bir dizi açılış için Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Pınarbaşı Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan 246 hak sahibinin 318 konutta oturacağı toplu konutları hizmete açtı.

Ankara'nın Dikmen Vadisi'nde buna benzer gecekondu hak sahiplerinin olduğuna değinen Baykal, "Ankara'nın Dikmen'inde çoğu tartışmalı tapular. Hak sahiplerine, 'Senin yolunu keserim, suyunu keserim burada barındırmam. Çık git' diye tehditler savruluyor. Dikmen etrafında bu kavga bütün hızıyla sürüyor. Oradakileri atmaya çalışıyorlar. 50 yıldan fazladır, çoluğu çocuğuyla yaşamışlar. İkinci hatta üçüncü kuşakları gelmiş. Ama burada böyle bir kavga var mı. Halkı seven halkı mutlu etmek isteyen var. Burada rantını elde etmek isteyen değil. Para kazandırmak isteyen değil, çocuğuyla, babasıyla mutlu şekilde oturmak isteyen birileri var. Buda büyük belediyecilik anlaşışıyla gerçekleşti. Burada kimsenin arazisi elinden alınmadı" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, "Antalya'da ne kadar güzel. Geride bıraktığım zaman bütün sorunlar açılmış. İmar planı yapılmış. Dayanışma çok güzel. İyi niyet var burada. Yoksa belediye ile müteahhit 'Burayı niye onlara bırakalım, buraya alış-veriş merkezi yapıp, içine tanıdık eş-dosta pırlanta dükkanı, kuyumcu dükkanı açmasına izin verelim' diyebilirdi" diye konuştu.

Antalya'ya yakışan belediyecilik anlayışının böyle olması gerektiğini kaydeden Baykal, başta Konyaaltı ve Murtapaşa belediyelerine övgü yağdırarak şöyle devam etti:  "Dünyada mekan ahirette iman. Belediyenin katkısıyla, mekan işini burada hallettik. İnşallah çevre düzeni, yeni bir park, okullar ve kültür milletleri ile çocuklara ve bölgedekilere iyi bir gelecek yaratacaklar. Sınıf farkı kalkacak. Sen-ben farkı kaybolacak. Herkesin evi ısınacak. Çocuğunu sağlıklı bir evde yaşacak. Sonra çocuklar da anne babalarıyla iftiharlar edecek. Muratpaşa'da yüzümüzü güldüren bir belediye başkanı Süleyman Evcilmen ve seçimden sonra Kepez Bölgesi'nde Zeki Başan içinde aynı şeyi
söyleyeceğiz. Ama Antalya'nın kaptanı yok. O takıma bir kaptan seçeceğiz. O da dünyayı bilen, aydınlık düşünceli Mustafa Akaydın olacak."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, bir dizi açılış ve tapu dağıtım törenine katılmak için geldiği Antalya'da yolda gördüğü düğüne katılarak boynuna poşu bağladı, ardından halay çekti.
CHP lideri Baykal, memleketi Antalya'nın Varsak bölgesindeki seçim bürolarını ziyaretinin ardından seçim otobüsüyle havalimanına giderken yolda gördüğü ve hiç tanımadığı bir düğüne katıldı. Diyarbakırlı amca çocukları Hasret Şenol ve Serttaş Şenol'un düğününde ilk olarak boynuna poşu bağlanan Baykal, daha sonra düğündekilerle birlikte halay çekti. Düğün sahiplerini tek tek tebrik eden CHP lideri Baykal, daha sonra düğün yerinden ayrıldı.

Varsak seçim bürosunda sevenlerine seçim otobüsünden seslenen Baykal, sandığa giderken kimliklerde kimlik numarasının olması gerektiğini söyleyerek, bütün eş, dost, akraba, anne, baba, dede ve nineleri sandığa gitmesi çağrısında bulundu. Daha sonra Baykal sözlerine ise şöyle devam etti:
"Şimdi yarın Başbakan Erdoğan bir yerde çıkar 'Baykal, mitingler kanunu ihlal etti. Güneş battıktan sonra Varsak'ta miting yaptı' diyebilir. Neyse bizim için gece miting yaparak kanunu ihlal etti diye suç duyurusu yapsınlar. Yolsuzluk yaptı, kalpazanlık yaptı diye şikayet etmesinler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 10:28:59
Güncelleme :13 Mart 2009 Cuma 10:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?