22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Toplu konut Kepez'i değiştiriyor

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Gazi Mahallesi’nde TOKİ işbirliği ile yapılan bin 400 toplu konut çalışmasının 1. etabındaki 448 konutun Ağustos ayında hak sahiplerine verileceğini, inşasına başlanan 2. etaptaki 392 konutun da satışa çıkarılacağını söyledi.

Kepez Belediyesi’nin, Toplu Konut İdaresi’yle (TOKİ) başlattığı bin 400 toplu konut projesiyle, gecekonduların yoğun olarak bulunduğu Gazi Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yaşanıyor. 1. etaptaki 448 konutun tamamlanmasıyla gecekonduların yerini, modern konutlar aldı. Toplu konut çalışmasında gecekonduları yıkılan hak sahiplerini verilecek olan 448 konutun yapımı tamamlandı. 8 bloktan oluşan 1. etabın çevre düzenlemesinde de sona yaklaşılıyor.

Satışa çıkarılacak olan 2. etaptaki 7 bloktan oluşan 392 konutun inşası da başladı.
Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, toplu konut çalışmalarını yerinde inceledi, daireleri gezdi. Bir ay içerisinde 1. etaptaki toplu konutların Kepez Belediyesi’ne devredileceğini belirten Başkan Öner, “8 bloktan oluşan 1. etabın çevre düzenlemesi de tamamlanma aşamasına geldi. 448 konutu, toplu konut alanında gecekondularını yıktığımız hak sahiplerine, Ağustos’ta, okullar eğitime başlamadan, vereceğiz.” dedi.

Bazı kesimlerin, “Hak sahipleri mağdur edilecek.” şeklinde spekülasyonlar yaptığını anımsatan Başkan Öner, “Allah’a şükürler olsun ki, alnımızın hakkıyla bu işin içinden çıktık. Gecekonduları yıkılan vatandaşlarımız mağdur edilecek, dediler. Ağustos’ta, hak sahipleri modern konutlarında oturacaklar.” ifadesini kullandı.

Antalyalıların, bin 400 konutluk toplu konut çalışmasına büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 1. etapta yapılan ve hak sahiplerini verilecek olan 448 konutun satışının yapılmayacağı uyarısında bulundu.
2. etaptaki 7 bloktan oluşan 392 konutun inşasının başladığı bilgisini de veren Öner, şunları söyledi: “2. etaptaki 392 konuta müracaat kabul edilecek. Müracaat şartları, müracaatların ne zaman başlayacağı ile ilgili Toplu Konut İdaresi yakın bir zamanda açıklama yapacak. Antalyalılar da kira öder gibi ev sahibi olacak.”

Toplu konut projesiyle Kepez’in gecekondu kaderinin değişmeye başladığını anlatan Öner, “Toplu konut çalışmasıyla Kepez’de kentsel dönüşümü başlattık. Gecekonduların yerini, sosyal donatı alanlarıyla, sağlıklı modern konutlar alıyor. Gecekonduların yoğun olarak bulunduğu Gazi Mahallesi’nde, çevre düzenlemesiyle, çocuk oyun alanlarıyla, doğal gazıyla, yollarıyla örnek bir modern kent kurduk.”

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 12:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?