15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Toplu sözleşmede mutlu son

KEPEZ’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI

Kepez Belediyesi, memur çalışanlarından sonra işçilerinin de ücretini artırdı.

Kepez Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen ve 450 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmesi anlaşma ile sonuçlandı.1 Mart 2010 ile 29 Şubat 2012 dönemini kapsayan sözleşme ile en düşük yevmiyede yüzde 35, en yüksek yevmiye de ise yüzde 15 ücret artışı sağlandı. İşçilerin, sosyal yardım, sorumluluk zammı ve kıdem zammı özlük haklarında da artış yapıldı.

Toplu iş sözleşmesinin anlaşma ile sonuçlanması nedeniyle Kepez Belediyesi nikah salonunda imza töreni düzenlendi. İmza törenine Kepez Belediye Hakan Tütüncü, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Gürsel Kaya, Orhan Kocaağa, Osman Yılmaz, Mustafa Sağdur, Hizmet-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Murat Pilevne ve çok sayıda işçi katıldı.

İmza töreninde bir konuşma Başkan Hakan Tütüncü, göreve ilk geldiği günden itibaren belediye çalışanlarına ücretlerini zamanında ödenmesine özen gösterdiklerini söyleyerek,

“Belediye başkanlığı görevinde 14 ayı geride bıraktığımızda bu hedefimizi harfiyen tutturmuş olarak belediye çalışanımızın karşınızda bulunabilmenin mutluluğunu, huzurunu yaşıyorum” Kendi dönemimize ait hiçbir personelimizin belediyeden alacağı bulunmuyor. Geçmiş dönemdeki işçi alacaklarının ödenmesiyle ilgili de çalışma başlattık. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, banka promosyonu 380 bin TL’yi de kuruşuna dokunmadan memura, işçiye, sözleşmeli çalışanımıza eşit şekilde ödedik” diye konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan da, kavga edilmeden, grev yapılmadan, çatışma olmadan müzakere edilerek başarılı bir toplu iş sözleşme imzaladıklarını kaydetti.

Toplu iş sözleşmesi ile kamuda çalışan memurlara ilk altı ayda verilen zammın üzerinde ücret artışı sağlandığına işaret eden Arslan, bu yıl Türkiye’de ücret zammı olarak en yüksek toplu iş sözleşmelerinden bir tanesini Kepez Belediyesi ile imzaladıklarını dile getirdi.

KEPEZ’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 17:12:03
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 19:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?