1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Toprak'ın kayınpederine kredi yok

Antalya'da, 17 yaşındaki kızının 71 yaşındaki Halis Toprak ile evlenmesine izin verdiği için eleştirilen İsmet Tağızade, emekli olabilmek için gerekli olan parayı bulamadı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde sakin bir yaşam sürerken, 17 yaşındaki kızı Nazlıcan Tağızade'nin 71 yaşındaki Halis Toprak ile evlenmesine izin vererek tepki çeken 63 yaşındaki İsmet Tağızade, SSK'dan emekli olabilmek için gerekli olan 2 bin 210 doları bulamadı. Huzurevi Müdürü Sami Şerbetçi aracılığı ile görüşülen 3 kardeşi durumlarının kötü olduğu gerekçesi ile Tağızade'ye para vermedi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın işlem başlattığı sırada Tağızade'nin Halis Toprak'ın kayınpederi olduğu
ortaya çıktı. Huzurevi Müdürlüğü'nden olayın doğruluğunu araştıran vakıf yetkilileri, "Bundan sonra damadı ilgilenir" diyerek işlemi durdurdu.
Tağızade'nin başvurduğu bankalar ise, mal varlığına TMSF tarafından el konulan Halis Toprak'ın kayınpederine kredi vermeyi reddetti. Kefil de gösteremeyen Tağızade, emekli olabilecek parayı bulamadı. Sağlığı bozulan kayınpeder, huzurevindeki odasına çekildi.
Almanya'da 1983 yılına çalıştığı günleri SSK'ya geçirten İsmet Tağızade'nin emekli olabilmesi için, 570 gün prim tutarı olan 2 bin 210 dolar ödemesi gerekiyor. Tağızade, bu parayı öderse yeşil karttan kurtulup ayda yaklaşık 600 TL emekli maaşı alacak.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 13:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?