22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Toptancı Hali'nin çevresi yeşilleniyor

Kepez Belediyesi, hurdacı kirliliğinden temizlediği Toptancı Hali’ne giden yolun çevresine yapacağı yeşil kuşak projesinin 2. etabını da tamamladı. 2. etapta, 5.6 dönüm alandan oluşan park yapıldı.

Kepez Belediyesi, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Antalya Toptancı Hali’ne giden yolun çevresini, yeşil kuşak projesiyle güzelleştiriyor.

Bir zamanlar hurdacı kirliliğinin bulunduğu yolun çevresi, şimdi yeşil alanlarıyla Antalya’nın “turizm başkenti” imajına yakışır hale geliyor.

Kepez Belediyesi tarafından, hurdacı kirliliğini ve kaçak yapılar yıkılarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’ne giden yolun çevresinde başlatılan yeşil kuşak projesi hızla tamamlanıyor. Süs havuzlarının, yeşil alanlarının ve yürüyüş yollarının bulunduğu 1. etabın ardından yeşil kuşak projesinin 2. bölümü de tamamlanıyor.

Hal yolunun Düdenbaşı Mahallesi kısmında kalan 2. etapta yer alan parkın yapımı bitirildi. 5.6 dönüm alan üzerine yapılan parkın tamamlanmasıyla, düne kadar kaçak yapıların yer aldığı alan, halkın kullanımına açıldı. Parkın içerisinde yürüyüş yolları, oturma grupları ve çocuk oyun alanı bulunuyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, yeşil kuşak projesiyle, hurdacı işgalinden ve kaçak yapılardan temizledikleri Toptancı Hali’ne giden yolu çevresine, Antalya’nın turizm imajına yakışır bir kimlik kazandırdıklarını söyledi.

Belediyenin öz kaynaklarıyla yapımına başladığı yeşil kuşak projesini büyük oranda tamamladıklarını belirten Öner, “Göreve gelir gelmez Fabrikalar Mahallesi’ndeki kamyon garajını nasıl kaldırdıysak, aynı kararlılıkla Toptancı Hal yolu çevresindeki, yeşil alan üzerindeki hurdacıları ve ruhsatsız ticari işletmeleri kaldırdık. Her gün yüzlerce yerli ve yabancı iş adamının ziyaret ettiği Toptancı Hali’ne giden yolu çevresini güzelleştirecek olan yeşil kuşak projesinin 2. etabını da tamamladık. Yürüyüş yollarıyla, süs havuzlarıyla, spor alanıyla, çocuk oyun parkıyla, yeşillendirmesiyle Toptancı Hal Yolu, artık Antalya’nın, ayıbı değil, yüz akı oldu” dedi.
Başkan Öner, 20 dönümden oluşan yeşil kuşak çalışmasıyla Düdenbaşı ve Göksu Mahalleleri’nin park ihtiyacının da karşılanacağını ifade etti.

Bir dönem haldeki komisyoncuların yüzünü kızartan hurdacıların bulunduğu alanı güzelleştirecek olan parkın içerisinde, yürüyüş ve koşu yolları, süs havuzu, oturma alanları, kafeterya ve spor aletleri, spor sahaları ve çocuk oyun alanları yer alacak.
Yeşil Kuşak Projesinin 3. etabının yapımını da başlandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 16:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?