21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Toroslar'dan destek

TOROSLAR'DAN DESTEK

Antalyalı dağcı ve doğaseverler, Ankara'da TBMM önünde gerçekleşen 'Anadolu'yu vermeyeceğiz' basın açıklamasına destek verdi.

Önceki gün TBMM önünde gerçekleştirilen ve iki yüze yakın sivil toplum örgütünün temsilcisinin katıldığı 'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' basın açıklamasına Antalya'dan destek geldi. Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK), Akdeniz Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ADDK) ve Toros Keçileri adındaki doğa sporları ekibinin organizasyonuyla bir araya gelen Antalyalı dağcılar, Geyikbayırı, Ariassos ve Çıralı'da 'Kalelerde Nöbetteyiz' ve 'Torosları Vermeyeceğiz' yazılı pankartlar açtı.

Doğaseverler yaptıkları açıklamada, “Bizler, dağcı ve doğasever olmanın ötesinde, bu ülkenin insanı olarak ve bu dünyada yaşayan tüm canlılarla bir arada doğanın eşit düzeyde bir parçası olduğumuzu duyumsayarak, üzerinde yürüdüğümüz toprağa, içtiğimiz suya, gölgesinde dinlendiğimiz ağaca borçluyuz. İşte bu ortak inanç altında toplanan gruplarımız, Türkiye'de ulaşabildiğimiz tüm dağcılık ve doğa sporları kulüplerine de çağrıda bulunarak, 26 Ocak 2011 tarihinde AB komisyonu ile ele alınıp meclisten geçirilmesi planlanan, SİT alanları dahil her bölgede HES, maden- taşocağı, turizm işletmeleri gibi ekonomik yatırım yapabilme olanağı sağlayacak olan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu'na karşı tepkimizi ortaya koyma kararı aldık” ifadelerine yer verildi.

TOROSLAR'DAN DESTEK
TOROSLAR'DAN DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 10:35:00
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 10:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?