7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Torununu da al gel turizmi başlıyor

Avrupa'nın ve dünyanın değişik kültür organizasyonların iş birliğiyle ve Türkiye'nin öncülüğüyle 2008 yılında ilk "World Grandparents Day" kutlamaları yapılacağı belirtildi.

Turizm Araştırma ve Strateji Merkezi bünyesinde bulunan, 5 dilde yayın yapan, otel ve bilgi portalı Tourexpi tarafından organize edilen ve proje hakları Tourexpi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baraner'e ait Grandparents Day'in çalışmaları başladı. Projenin sahibi turizmci Hüseyin Baraner, en çok saygıyı hak eden ve buna rağmen sıkça unutulan babaanneler, anneanneler ve dedeleri unutmadıklarını göstermek için projenin, "Türkiye'den dünya büyükbaba ve büyükannelerine bir hediye" olarak tanıtılacağını söyledi. Yakında, Avrupa Birliği kültür komisyonları ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun da (UNESCO) destek vermesi beklenen ve bu konuda ilk girişimleri Tourexpi tarafından yapılan World Grandparents Day etkinliğinin yapılması için Şubat ayını seçtiklerini belirten Hüseyin Baraner, "Bu özel günün Dünya Yaşlılar Günü ile karıştırılmamasını istiyoruz. Biz torun sahibi insanların gününü kutluyoruz. Bu sebeple Şubat ayını seçtik. Şubat demek, yeni bir başlangıç demek yeni bir yıl demek. Ayrıca, 18 Şubat, Çin takvimine göre yılbaşıdır" dedi.

NESİLLERİN BULUŞMASI

Tourexpi'nin bu çerçevede ebeveynlere daha da yardımcı olabilmek için çok özel programlar hazırladığını ifade eden Hüseyin Baraner, şöyle konuştu: "Türk otellerinin desteğini alan Tourexpi, Şubat ayı süresince torun sahibi insanlara özel hediye ve paketler sunacak. Tourxpi'nin hazırladığı, özellikle kış aylarında, ebeveynler çalışırken ve okula gitmeyen torunlarıyla evde kalan büyük-ebeveynlere hitaben hazırlanan tatil programı, kışın müşteri sıkıntısı çeken otellere uzun süreli müşteri sağlamayı amaçlıyor." Torunuyla eğlenceli ve anne -babadan uzak vakit geçirmek isteyen büyükanne ve dedelere bir ay veya daha uzun süreli ama ekonomik tatil imkanı veren programın 'Nesiller Buluşması' adıyla Avrupa'da dikkat çekmeye başladığını belirten Baraner, programların bir haftalık ve bir aylık olarak hazırlandığını ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 18:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?