7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tosca Aspendos'ta büyüledi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün Anadolu Ateşi'nin katkılarıyla gerçekleştirdiği 14. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali dün gece Atatürk'ün çok sevdiği opera olan Tosca ile renklendi.


İzmir Devlet Opera ve Balesi, Atatürk'ün sevdiği opera Tosca'yı Aspendos'ta sahneledi. Aytaç Manizade'nin sahneye koyduğu Giacomo Puccini'nin ölümsüz eseri Tosca'yı Şef Tulio Gagliardo Varas yönetti.

Üç perdelik eserin dekorları Tayfun Çebi, kostümleri Sevtaç Demirer Ulaş'a ait. Eser, güzel, ünlü ve bir o kadar da kıskanç şarkıcı Tosca'nın ressam sevgilisi Mario Cavaradossi ile İtalya Roma dekorundaki aşkları ve mutsuz sonunu anlatıyor. Tosca'yı aralarında Kültür Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen'in de bulunduğu çok sayıda sanatsever izledi.


Geçen yıllarda İngiltere'de yayınlanan "The Independent" gazetesinin dünyanın en iyi 10 festivali arasında gösterdiği bu festival, Almanya'da yayımlanan ve dünyadaki tüm festivalleri mercek altına alan "Festspiele" Magazin tarafından da 2005 yılının en iyi festivalleri arasında yine ilk 10 arasında gösterilmişti.

 

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 15:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?