8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Trafiğe ithal çözüm

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde artış gösteren trafik kazaları, Belediye Yabancılar Meclisi'nde gündeme taşındı. Meclis üyeleri, Avrupa'nın birçok ülkesinde özellikle çocukların yanı sıra bisikletlerde de kullanılan fosforlu trafik işaretlerini, öğrencilere dağıtma kararı aldı. 

Alanya'da yaşayan Avusturya, Almanya, Hollanda, Belçika, Danimarka, Finlandiya, İngiltere, İrlanda ve Norveçli 18 kişinin oluşturduğu Belediye Yabancılar Meclisi, Belediye Turizm Komisyonu Başkanı Abdullah Karaoğlu başkanlığında 2007 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Encümeni Toplantı Salonu'nda bir araya gelen yabancılar, 2006 yılında yaptıkları faaliyetleri değerlendi.

İlçede meydana gelen trafik kazalarını da toplantı gündemine taşıyan yabancılar, öğrencilerin trafikte güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak amacıyla okullarda fosforlu yıldız ve hayvan simgelerinden oluşan trafik işaretleri dağıtacak. Bu yıl yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunan üyeler, belediyenin www.alanya.bel.tr isimli internet sitesinin de Almanca'ya çevrilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 21:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?