1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Trafik canavarına anneler 'dur' diyecek

Antalya Emniyet Müdürlüğü, 2009 yılında trafik kazalarını yüzde 60'lara indirmek için ilk projesini hazırladı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, 'Antalya'nın Trafik Melekleri Anneler Projesi'ni bugünden itibaren hayata geçirecek. Uncalı Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ve projeye destek veren Çiçekçiler Odası Başkanı Mehmet Soydal düzenledikleri toplantıyla projenin startını verdi.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, polisin uyarıları, vatandaşların duyarlılığı sonucu Antalya'da trafik kazalarının yüzde 40 oranında azaldığını ve 2008 yılı amaçlarına ulaştıklarını söyledi. 2007 yılında okul bölgelerinde hız sınırının saniyede 40 kilometreye indirilmesi uygulamasını başlattıklarını, geçen yıl da 'Evimiz ve Antalya'mızın Trafik Polisiyim' Projesi kapsamında 50 günde 85 bin öğrenciye eğitim verildiğini belirten Arslan, "Bu defa da annelere yönelik proje başlattık. Bu yıl hedefimiz trafik kazalarının yüzde 60 oranında azaltılması. Bu amaçla da Antalya'nın Trafik Melekleri Anneler Projesi'ni hayata geçiriyoruz" dedi.

Kadınların trafikte aktif rol alması sayesinde daha güvenli trafik ortamı sağlanarak
trafik bilinci ve kültürünün geliştirilmesinin mümkün olabileceğini vurgulayan Emniyet Müdürü Arslan, şöyle devam etti: ''Çünkü kadınlarımızın toplumdaki yeri ve etkileri azımsanmayacak kadar çoktur. Kadın, kendini sürekli yenileyip geliştiren, çocuklarına anne, eşine karşı saygılı bir eş ve onların fevri davranışlarını uyararak sakinleştiren, her şeyi ile 'kontrol bende' diyendir. Yıllardır süregelen, toplumun kanayan yarası olan ve her yıl onlarca insanımızın hayatını kaybettiği, savaşlarda bile bu kadar kaybın olmadığı trafik terörüne 'dur' demenin zamanı gelmiştir. Bunun için kadınlarımıza birçok görev düşmektedir.

Kadınlarımızdan, bizlerin yapacağı çalışmalara destek vererek, evde sağladıkları oto kontrolü trafik ortamında da sağlamalarını bekliyoruz."

Öte yandan Arslan, bugün 14 Şubat Sevgililer Günü olması dolayısıyla, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin sürücüleri trafik kurallarına uyma konusunda uyaracağını ve sürücülere çiçek verileceğini söyledi.

Emniyetin projesini destekleyen Çiçekçiler Odası Başkanı Mehmet Soydal ise, çiçekçilerin sadece özel günlerde hatırlanmamasını istedi. Çiçekçiler Odası Başkanı Soydal, Emniyet personeline çiçek dağıtımı yaparken, ilk çiçeği Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'a verdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 12:52:34
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 13:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?