1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Trafik Haftası kutlamaları başladı

Antalya Valiliğince "Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe trafik kazasında felç olan ve bir gözünü kaybeden polis memuru da katıldı.


Antalya Konyaaltı Caddesi'nde bulunan Barbaros İlköğretim Okulu önünden başlayan yürüyüş, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Antalya Trafik şube Müdürü Ramazan Etli ve çok sayıda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, polisler ve öğrencilerin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'na son buldu. Yürüyüşte 2007 yılında trafik kazasında felç olan ve bir gözünü kaybeden trafik polisi Ali İhsan Tortop'da (41) yer aldı.


Yürüyüş sonunda Atatürk Anıtı'nın önünde ise tören düzenlendi. Törende konuşan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, tüm tedbirlere rağmen trafik kazalarında insanların öldüğünü söyleyip, şöyle devam etti:
"Geçen yıl Türkiye genelinde 950 bin trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 4 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi. Trafik konusunda bireysel ve toplumsal duyarlılık gösterilmesi Antalyalılara yakışan bir davranış biçimi olmalıdır" dedi.


Uncalı Kavşağı'nda görev yaptığı sırada aracına başka bir taşıtın çarpması sonucu ağır yaralanarak felç olan ve bir gözünü kaybeden polis memuru Ali İhsan Tortop'un eşi Ümmü Tortop da trafik kazaları nedeniyle çok canların yandığını ifade ederek, "Artık başka canlar yanmasın" diye isyan etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 13:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?