22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Trafik Haftası kutlanıyor

MANAVGAT’TA TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları Manavgat’ta ta çeşitli etkinliklerle başladı.

Manavgat’ta etkinliklerde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından kaza yapmış bir otomobilin de bulunduğu trafik ve trafik kuralları konusunda bilgilendirici stant açıldı.

Manavgat'ta ‘Yılın Trafik Görevlisi’ seçilen polis memuru Mehmet Alpaslan ve Jandarma Kıdemli Başçavuş Ünsal Dinçer’e plaket verildi.

TRAFİK BİR ORKESTRA GİBİDİR

Etkinliklerde günün önemini anlatan bir konuşma yapan trafik polis memuru Erdoğan Çetintürk, “Trafik bir orkestra gibidir. Orkestra şefi ne kadar usta olursa olsun, enstrümanlardan birindeki aksama tüm ahengi bozarsa trafikte de insan, araç ve çevre gibi üç ana faktöre ait bir kusur tüm ahengi bozar. Bu nedenle tüm ülkeler trafik güvenliği ile ilgili önlemleri almış, yasa, tüzük ve yönetmeliklerle insanların, sürücülük için şartları ve eğitimi, araçların yapım ve bakım kontrolleri, yol yapımı ve bakımı ile işaretlenmesi, yayaların eğitimi, ilk ve acil yardım, haberleşme ve ulaşım hizmetleri düzenlenmiştir” dedi.

BİR KENT KÜLTÜRÜ

Trafiğin bir kent kültürü olduğunu vurgulayan Çetintürk, “Her yıl binlerce insanı kaybettiğimiz neredeyse bir savaş gibi yaşanan trafik kazaları, kentlerin düzenini alt üst eden araçlar, otopark sorunu, cezalar, denetçinin tutumu, trafik olgusu içerisinde yıllardır tartışılır. Mevcut durum gösteriyor ki trafik, ülkemizin en önemli meselelerinden birisidir” diye konuştu.

YILIN TRAFİK GÖREVLİSİ VE YILIN ÖRNEK SÜRÜCÜSÜ

‘YılınTrafik Görevlisi’ seçilen polis memuru Mehmet Alpaslan'a, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4'ncü Sınıf Emniyet amiri Musa Etlioğlu, Jandarma Kıdemli Başçavuş Ünsal Dinçer'e ise İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Enver Özkal tarafından ödülleri verildi.

Manavgat’ta ‘Yılın Örnek Sürücüsü’ olarak belirlenen Salim Erdoğan ise ödülünü Manavgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Muammer Ünal’ın elinden aldı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve liseler arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

MANAVGAT’TA TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ
MANAVGAT’TA TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 17:41:00
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 18:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?