1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Trafik İstasyon Amirleri toplandı

TRAFİK İSTASYON AMİRLERİ KORKUTELİDE TOPLANDI

Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ve Korkuteli Bölge Trafik İstasyon Amirliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Antalya ve çevre içlerdeki bölge trafik amirleri Korkuteli İlçesinde bir araya geldi.

Her ay farklı bir ilçede toplanan Bölge Trafik Amirleri, 2009 yılı Aralık ayı genel değerlendirmesini yaptı. 2010 yılında trafik kazalarının engellenmesi konusunda tedbirlerin de masaya yatırıldığı toplantıya, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Salih Dilekli'nin yanı sıra Gazipaşa, Alanya, Manavgat, Akseki, Kumluca, Kaş, Korkuteli ve Merkez Bölge Trafik istasyon amirleri katıldı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Salih Dilekli, trafik kazalarının ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Ülke genelinde bir yıl içinde binlerce kaza meydana geliyor ve bu kazalarda binlerce vatandaşımız hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor. Kazalarda milyonlarca lira maddi hasar meydana geliyor" dedi.

Türkiye'de istatistiklere girmeyenlerle, yaralı olarak kayıtlara geçtiği halde daha sonra ölenlerin de eklenmesi halinde her yıl ortalama 10 bin insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirten Salih Dilekli, "Türkiye'de trafik kazaları dünya ortalamalarına göre oldukça fazla. 100 milyon taşıt içinde düşen ölüm oranı sıralaması ABD'de binde 3, İngiltere ve Almanya'da yüzde 1 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 10 civarında" dedi.

Türkiye Trafik Eğitimini Geliştirme ve Kazaları Önleme Vakfı (TÜTEV) verilerine göre, Türkiye'de meydana gelen kazaların yüzde 95'inin insan hatasından kaynaklandığını, kazalara son vermek için öncelikle trafik eğitiminin öneminin ve kaza riski bilincinin insanlara anlatılması gerektiğini ifade eden Dilekli, "Trafiğin ana unsurları olan altyapı, eğitim ve denetimin bir arada ve eş zamanlı olarak uygulanması halinde trafik sorununu ve trafikte kaybettiklerimizi en aza indirebiliriz. Günde ortalama 12 kişiyi trafik kazalarında kaybettiğimiz ülkemizde, iyi bir trafik bilincine erişmiş insanlar trafikte yol güvenliğini sağlayabilir. Nitekim yapılan araştırmalar, Türkiye'de kazaların büyük çoğunluğunun yol hatalarından çok sürücü hatalarından kaynaklandığını göstermektedir" dedi.

TRAFİK İSTASYON AMİRLERİ KORKUTELİDE TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 12:40:00
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 14:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?