16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Trafik kazasına iki farklı rapor

TRAFİK KAZASINA İKİ FARKLI RAPOR

Antalya'da meydana gelen trafik kazasında, Ankara Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi iki sürücüyü önce yüzde 75 kusurlu buldu. Olaydan 17 ay sonra ise kazada sakat kalan 13 yaşındaki çocuk 'Birinci derecede kusurlu', sanık sürücüler 'ikinci derecede kusurlu' ilan edildi

Kaza, Antalya'nın Döşemealtı İlçesi Aydınlar Mahallesi'nde 24 Ocak 2007 tarihinde meydana geldi. Şu an 13 yaşında olan ilköğretim öğrencisi Yasin İnce'yi de taşıyan Bayram Yılmaz yönetimindeki bir servis aracı çamura saplanmış bir araca yardım etmek için durdu. Bu sırada servis aracından inen öğrenciler yolun karşısına geçmeye başladı. Bu sırada yoldan geçen Gülşen K. yönetimindeki otomobil Yasin İnce'ye çarptı. Kazada ağır yaralanan Yasin İnce, günlerce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde

yoğun bakım servisinde tedavi gördükten sonra taburcu oldu.

YÜZDE 100 İŞ GÖREMEZ RAPORU VERİLDİ

Sol bacağı sakat kalan ve psikolojik sorunlar yaşayan Çığlık İlköğretim Okulu öğrencisi Yasin İnce'ye, Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından yüzde 100 iş göremez raporu verildi. Kazaya karışan Gülşen K. ile servis sürücüsü Bayram Yılmaz hakkında da kamu davası, aile tarafından da tazminat davası açıldı.

ADLİ TIP ÖNCE SÜRÜCÜLERİ SUÇLU BULDU

Antalya 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen tazminat davası için Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından 24 Mart 2008 yılında hazırlanan bilirkişi raporunda kazaya karışan sürücü Gülşen K. yüzde 35, servis sürücüsü Bayram Yılmaz yüzde 40 'kusurlu' bulunurken öğrencinin yüzde 25 'etkili' olduğu belirtildi.

Antalya 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen kamu davası için de mahkeme heyeti tarafından bilirkişi raporu istendi. Bilirkişi Mehmet Tükenmez'in raporunda cezai ehliyeti bulunmayan İnce, tamamen kusursuz bulundu.

İKİNCİ RAPOR DA ÇOCUK 'KUSURLU' BULUNDU

Bilirkişi raporuna sanıkların itirazı üzerine Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan istenen ikinci rapor sonuçları İnce ailesini şaşkına çevirdi. Önceki raporda iki sanığı kusurlu bulan Ankara Adli Tıp Kurumu, 11 Ağustos 2009 tarihli raporunda sanık sürücüleri ikinci derecede kusurlu, çocuk Yasin İnce'yi ise birinci derecede kusurlu buldu. Bu rapor doğrultusunda mahkeme sanık sürücülere 'taksirle' yaralanmasına sebebiyet vermekten 200 gün adli para cezası ve 4 biner TL para cezasına çarptırdı.

SUÇLULAR CEZALANSIN

Yasin İnce'nin yine bir trafik kazasında sakat kalan babası Abdulkadir İnce ise suçluların cezalanmasını istedi. Oğlunun o kazadan sonra psikolojik tedavi gördüğünü anlatan İnce, "Oğlum bir mucizeyi gerçekleştirerek hayatta kaldı. Ancak, psikolojisi çok bozuldu. Onu bir an olsun yalnız bırakmıyoruz. Üç yıldır hastanede psikolog desteği görüyor" dedi.

Anne Ümmü İnce ise, "Bizi bu hallere düşüren sürücülerin cezalandırılmasını istiyoruz" diye dert yandı.

TRAFİK KAZASINA İKİ FARKLI RAPOR
TRAFİK KAZASINA İKİ FARKLI RAPOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 13:54:01
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 14:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?