21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Trafik levhaları artık plastikten

TRAFİK LEVHALARI ARTIK PLASTİKTEN

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehrin 85 noktasındaki trafik levhalarını plastik hale getirmeye başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gece görüşünün kolaylığı, rahat trafik akışı ve olası yaralanmalara karşı trafik levhalarını plastik olanlarla değiştiriyor.

Şehrin 85 noktasında değiştirilecek trafik levhası ve refüj darbe emme duvarı için ilk olarak Sampi Kavşağı'nda uygulama yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Alptekin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı (UKOME) Nazif Altınpınar ve Detay Trafik Direk ve Tabela İmalatı Müdürü Cevat Uğurluoğlu, gazetecilere

uygulama hakkında bilgiler verdi. Antalya trafiğini daha güvenli ve akışkan hale getirmek için ara vermeden uğraş verdiklerini belirten Alptekin, "Mayıs ayı itibariyle 85 kavşak ve noktaya direk ve tabela işlemimiz tamamlanacak. Kazaların önlenmesi ve özellikle şehrimize gelen misafirlerimizin daha konforlu bir seyahat yapmasını istiyoruz" dedi.

2 bin 200 levha ve 500 direğin 550 bin TL'ye mal olduğunu belirten UKOME Başkanı Altınpınar da, "Gece görüşünün sağlanması ve hasarı minimuma indirmek için etkili bir yok. Yılda demir olduğundan dolayı bin 600 tabela ve direk çalınıyordu. Bize bunun zararı ise 100 bin TL'yi buluyordu. Bundan sonra hırsızlar tabelalar plastik olduğundan dolayı bu yola başvuramayacak. Önemli bir caydırıcılık taşıyor" diye konuştu.

TRAFİK LEVHALARI ARTIK PLASTİKTEN
TRAFİK LEVHALARI ARTIK PLASTİKTEN
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 13:07:02
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 13:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?