1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Trafikten sevindiren haber!

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Etli, Antalya Bölge Trafik Denetleme mıntıkasında meydana gelen ölümlü trafik kazalarında 2007 yılına oranla 2008'de yüzde 42 azalma olduğunu söyledi.

2009 turizm ve yaz sezonunun başlamasıyla birlikte trafiğe çıkan araç sayısındaki artış polisi harekete geçirdi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdürü Ramazan Etli, kent merkezinde motosiklet ve otomobil sürücüleri ile şehirler arası yolculuk yapan sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.

TRAFİK EĞİTİMİ ÖNEMLİ

Emniyet olarak halkın esenliği, can ve mal güvenliği ve huzuru için denetleme görevi yapan trafik polislerinin gece gündüz demeden görev yaptığını belirten Etli, şöyle konuştu:

"Yaz ve turizm sezonunun gelmesiyle birlikte şehir içi ve şehirler arası yollarda trafik yoğunluğu var, sürücülerin kurallara uyması gerekir. Biz ağaç yaşken eğilir örneğinden hareketle çocuklarımızdan başlayarak tüm vatandaşlarımıza trafik alanında eğitim veriyoruz. Bu konuda kapımız herkese açıktır. Ama yaptığımız bir çalışmada önemli oranda görüyoruz ki ıslak zemin daima kazalara davetiye çıkarıyor. Yolu kayganlaştıran ıslak zemin hareket kontrolünü olumsuz etkilemekte ve ne acıdır ki, araç kullanan sürücüler yağışlı havalarda aşırı hızla birlikte dikkatsizlik yüzünden trafik kazaları oluşmaktadır."

Trafik kazalarına sebep olan diğer etkenleri de sayan Etli, sözlerine şöyle devam etti: "hatalı sollama ve kavşaklarda kontrolsüz geçiş nedeniyle insanlarımızın maddi ve manevi kayıpları olmaktadır. Bölge Trafik Denetleme mıntıkasında 2007 yılında 3 bin 113 trafik kazası gerçekleşmişken, 2008 yılında bu sayı 2 bin 307'ye düştü. Azalma oranı yüzde 26. 2007 yılında bu kazalarda ölüm sayısı 82 iken 2008 yılında ise 47'ye düşmüş olup yüzde 42 oranında düşüş yaşanmıştır. Dileğimiz ölümlerin hiç olmayışı.Canların yanmayışıdır."

2008 yılında kontrol edilen araç sayısının 207 bin 550 olduğunu anlatan Etli, şunları söyledi: "Bu oran neredeyse Antalya'da bulunan her iki araçtan birisi kadarını kapsamaktadır. Sürücülerimizden isteğimiz araçlarında zorunlu bulunması gereken aletleri bulundurmaları ve trafiğe çıkarken kontrolü ellerinde bulundurmaları tek dileğimiz."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?