21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Trafolar yeraltına alındı

Yeşilbayır Belediyesi, beldede bazı elektrik trafolarını yeraltına alarak Antalya'da bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Antalya'da hayata geçirdiği projeleriyle adından söz ettiren ve geleceğin yaşam merkezi olarak görülen Yeşilbayır Belediyesi, bu kez de bazı elektrik trafolarını yeraltına alarak çevreye verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu.

Görsel kirliliği ve yer sorununu ortadan kaldırdığı için tercih edilen 'Yer altı Betonarme trafo köşkü' bugüne kadar İzmir ve Balıkesir dışında ilk defa Antalya'ya bağlı Yeşilbayır Beldesi'nde kullanılacak. İstanbul ve Adapazarı'ndaki fabrikalarda imalatı yapılan ve yüzde yüz yerli üretim olarak dikkat çeken yer altı betonarme trafo köşkü 630 KVA gücünde ve yaklaşık 150 hane yararlanabilecek şekilde tasarlandı.

Daha önce ki DAPT adı verilen yüksek trafo binalarına alternatif olarak gösterilen yer altı trafoları kullanıldıkları yerlerde hem görsel kirliliği ortadan kaldırıyor hem de yer sıkıntısının yaşandığı bölgelere büyük bir rahatlık getiriyor. Trafoların her biri 6.4x2.5 metre genişliğinde ve 3.5 metre yüksekliğinde hazır olarak getirilip 120 tonluk vinçle büyük bir çukur içine yerleştiriliyor.

Beldeye tarihinin en önemli projelerini uygulatarak yeni bir vizyon kazandıran Yeşilbayır Belediye Başkanı Hasan Akalın, yapılan hizmetlerin herkes tarafından taktir edilmesinin gurur verici bir duygu olduğunu söyledi. Yer altı trafoları hakkında da bilgi veren Başkan Akalın, "Belediye hizmet binası ile Merkez Camii bahçesine yerleştirilen her biri 35 ton ağırlığında ki yer altı trafoları sayesinde olası görüntü kirliliği planlı bir şekilde engellenirken üstü ve çevresi de yeşillendirilerek doğal bir görünüm kazanacaktır. Bölgemizde görüntü kirliliğine neden olabilecek bütün ayrıntılara dikkat ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 12:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?