21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Travestiler kaybolan arkadaşlarını aradı

Antalya’da 20 travesti, yaklaşık 1,5 ay önce kaybolan iki arkadaşını bulmak için ormanlık alanda arama yaptı.

"İnci" takma adlı Serdar K. ile "Hale" takma adlı Halim D. isimli travestiler yaklaşık 1,5 ay önce kayboldu. Arkadaşlarının kaybolmasından bir gün sonra diğer travestiler polise başvurup durumu bildirdi. Travestilerin kaybolmasından 2 gün sonra bulunan otomobil ve çevresi jandarma tarafından arandı, ancak hiçbir ize rastlanmadı.

Antalya’da uzun süredir yaşayan kayıp travestilerin cep telefonuyla yaptıkları görüşmelerin ayrıntısından da sonuç elde edilemezken, polis ve jandarma ekipleri tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında "İnci" isimli travestinin birlikte olduğu bir kişi tespit edildi. Yapılan çalışmalara rağmen şüpheliye ulaşılamadı.

Kaybolan arkadaşlarıyla ilgili hiçbir ize rastlanamayınca Antalya’da yaşayan 20 travesti biraraya gelerek otomobilin bulunduğu yere gitti. Yağmura aldırmayan travestiler, 1 saat boyunca orman içerisinde 4 kilometrelik alanda arama yaptı. Arkadaşlarının hayatından endişe ettiklerini söyleyen travestiler, "Biz travestiyiz diye umursanmıyoruz. Cinsel tercihimiz farklı olabilir. Toplumdan dışlandığımız yetmiyormuş gibi insan yerine de konmuyoruz. İki insanın başına kötü bir şey gelmiş olabilir. Yetkililerden biraz daha ilgi bekliyoruz. Arkadaşlarımız bir yerde tutuluyor ve yardım bekliyor olabilir" diye konuştular. Güvenlik güçleri ise, kayıp travestilerle ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Jandarma tarafından yapılan aramada "İnci" takma adlı travestiye ait 07 KA 904 plakalı otomobil Hurma Köyü yakınlarındaki Altınyaka yolunda terk edilmiş olarak bulunmuştu. Otomobilde yapılan aramada ise kayıp travestilere ait çanta ve özel eşyalara rastlanmıştı.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 11:11:48
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 12:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?