7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Triatlon Şampiyonası'nda üzücü kaza

Antalya'nın Alanya ilçesinde bu yıl 17.'si düzenlenen Uluslararası Triatlon Şampiyonası'nda Rus sporcu Dimitri Rostigaev Dima, yarış sonrası Konaklı beldesindeki oteline giderken takım arkadaşının bisikletine çarparak yere düştü ve yaralandı. Bir başka kazada ise bir atlet, yolun karşısına geçmekte olan 60 yaşındaki Avusturyalı turiste çarptı.


17. Uluslararası Triatlon Şampiyonası'nda Rus Dimitri Rostigaev Dima (21), yarış sonrası Konaklı beldesindeki oteline dönerken belde girişinde, arkadaşının bisikletine çarparak dengesini kaybetti.

Yerde süreklenen Dima, o sırada yoldan geçmekte olan bir otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Yaralanan Rus atlet, olay yerine gelen ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başından, yüzünden ve dirseklerinden yaralanan sporcu, ilk müdahalenin ardından müşahade altına alındı. Dima'yı yalnız bırakmayan antrenörü Valeri Ilyiç, "Yarışları takip ediyordum. Kazayı duyunca hastaneye geldim. Şu anda sağlık durumu iyi. Bizi korkuttu. Ancak doktorlar, Dmitri'nin iyi olduğunu söyleyip içimizi rahatlattı" dedi.


İkinci kaza ise, yaya trafiğine kapalı yarış parkurunda meydana geldi. İlçede tatil yapan Avusturyalı iki yaşlı turist, Keykubat plajında denize girip Mahmutlar beldesindeki otellerine dönmek için yaya ve araç trafiğine kapalı güzergahta yolun karşısına geçmek istedi. O sırada bir atlet, iki yaşlı kadına hızla çarptı. Başından yaralanan Avusturyalı turist Fragner Ernestie (60), kaldırıldığı Alanya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastanede ilk tedavisi yapılan turist kadının, kaza sırasında yanandaki arkadaşı Erika Rotingen, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 01:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nuri Sert kaya IP: 88.243.80.xxx Tarih : 31.03.2008 00:01:41

bende bir sporcuyum bu haberi duyunca çok üzüldüm. bende bu sporu yapıyorum bu yazıyı okuduğumdan beri aklımda şu soru işareti geliyor bu sporu yapanlar önlemini almıyorlar mı?