21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

TROYA Efsanesi Aspendos'ta

Batı uygarlığına kaynaklık etmiş, dünya edebiyatının odağı olan TROYA efsanesi İstanbul'dan sonra ilk kez Antalya Aspendos Arena'da sahnelenecek.

İnsanlık tarihinin en eski destanlarından olan TROYA efsanesi Mustafa Erdoğan tarafından sahneye konuluyor. Yaklaşık üç yıldır çalışmaları süren oyun için dev bir kadro çalıştı. Anadolu Ateşi'nin 120 dansçısının rol aldığı gösteride dünyanın en ileri teknik olanakları kullanıldı.

Chicago müzikalinin de ışığını yapan Christopher Ash bu amaçla Las Vegas'dan Türkiye'ye geldi. Uçuş sistemlerini Circuqe de Soleil'in uçuş sistemlerini yapan Ted Moore'un yaptığı gösteride Türkiye'de ilk kez kullanılacak sistemler yer alıyor.

ROYA'nın müziklerinde de birçok dünya starı çalıştı. Yücel Arzen'in yaptığı müziklere Prag Flarmoni Orkestrası eşlik ediyor. 80 kişilik kadrosu ile TROYA'ya müzik ve vokal yapan gruba dünyanın en önemli virtüözlerinden Gheorghe Zamfir, Civan Gasparyan ve Vassilis Saleas eşlik etti. Türkiye'den de alanında uzman yaklaşık 70 müzisyenin çalıştığı TROYA için geniş kapsamlı tarihsel bir çalışma yapan Anadolu Ateşi ekibi, döneme uygun enstrüman örneklerini de modelleyerek kayıtlar da kullandı. Oyunun kostümlerini ise Serdar Başbuğ tasarladı. Bütün bu çalışmalar sırasında projenin tarih danışmanlığını TROYA kazılarını da yürüten Arkeolog Doç Dr. Rüstem Aslan yaptı.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, "Anayurdundan tüm dünyaya gerçek bir TROYA yorumu ile çıkıyoruz, kılavuzumuz yine Anadolu. Bize ait bu insanlık mirasının yine bizim kültür kodlarımızla gerçeklik bulması tarihi bir sorumluluk. TROYA gelmiş geçmiş en güzel sahne eserlerinden biri oldu ve bir dünya klasiğine dönüşecek" dedi.

18 Temmuz'da Antalya Aspendos Arena'da sahnelenecek olan gösteriye yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Gösteri, kapalı gişe başlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 15:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?