22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

TRT yurt muhabirleri semineri başladı

TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı Yurt Muhabirleri Eğitim seminerleri Kemer'de başladı.
26-29 Mart tarihleri arasında Antalya Haber Dairesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen seminer Kemer'in Göynük beldesindeki Quen Elizabeth Otel'de gerçekleşiyor. Seminere yurt genelinden yaklaşık 200 yurt muhabiri katılıyor.

3 gün sürecek olan seminerde yurt muhabirlerine Haber nedir?, haber konuları, haber yazma, son dakika haberciliği, haber değerlendirme, röportaj teknikleri,telefonla haber bağlantısı, güzel konuşma ve diksiyon, kamera kullanma ve teknikleri, en iyi görüntü nasıl alınır, Ftp ile haber geçme konularında geniş bilgiler verilecek.

Geçtiğimiz yıl ilkini yine Antalya'da gerçekleştirdikleri seminerlerin ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade eden TRT Yurt Haberler Müdürü Fetullah Kırşan, eğitimlerin yararlı olacağını söyledi. Kırşan, "Ülkemizin dört bir aynından gelen yurt muhabirlerimize gerekli eğitimleri veriyoruz. Amacımız doğru, ilkeli habercilik yapmak. Bu konuda muhabirlerimizi gelişen dünya teknolojisini anlatarak, daha iyi habercilik yapmalarını sağlamak. Bundan dolayı bu eğitim seminerinin faydalı olacağını düşünüyor, seminerimize katılan muhabirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 13:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?