1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Truva'nın yabancı konukları

Mustafa Erdoğan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Türk dans topluluğu Anadolu Ateşi'nden eğitim alacak olan 15 farklı ülkeden 15 dansçı, Antalya'da Türk dansçılarla tanışarak 'Truva' gösterisini izledi.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ve İsviçre kökenli Dekeyser&Friends Vakfı'nın işbirliği ile düzenlenen proje kapsamında Arjantin, Avustralya, Kanada, İngiltere, Finlandiya, Almanya, Hindistan, Endonezya, İran, Nijerya, Peru, Romanya, ABD'den seçilen 18-25 yaş arasındaki dansçı adayları, dün Antalya'ya gelerek Türk dansçılarla tanıştı. Anadolu Ateşi dansçıları tarafından çiçeklerle karşılanan yabancı dansçılar, ardından Gloria Aspendos Arena'da 'Truva' gösterisini izlediler.

Gösteri öncesinde Dekeyser&Friends Vakfı Başkanı Bobby Dekeyser ve Dekeyser&Friends Vakfı Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Oya Oğurcu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, "Dünyanın her tarafından gelen dansçılar, hem Anadolu dansını hem de Anadolu kültürünü yakından tanıma şansını bulacaklar. Türkiye için bir kültür elçileri olacaklar. Amacımız yaptığımız bu açılımla hem kültürümüzü tanıtmak hem de diğer kültürleri tanımak" diye konuştu.

Toplantının sonunda gazeteci Okan Dilek, Anadolu Ateşi'nin bir gösterisi sırasında çektiği ve kendisine Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin 2008 yılı Yılın Gazetecisi Ödülü'nü kazandıran fotoğrafı Mustafa Erdoğan'a hediye etti. Dilek, Erdoğan'a fotoğraf hakkında bilgi de verdi. Mustafa Erdoğan, fotoğrafın kendisini çok etkilediğini belirterek, Okan Dilek'i başarılarından dolayı kutladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 11:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?