8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

TT Roadstar Antalya Auto Show'da

Dünya otomotiv sektöründe her zaman yenilikçi ve lider olmayı başaran Audi'nin ödüle doymayan modelleri S3, A6, A8, Audi Q7 ve A6 Allroad Quattro ile yeni TT Roadster, Antalya Auto Show'da otomobil tutkunları ile buluştu. Antalya Expo Center'da gerçekleştirilen fuara katılan Doğuş Otomotiv-Audi yetkili satıcısı Başaran, 306 metrekare alan üzerindeki standıyla ziyaretçilerini karşılıyor.


Dünya otomotiv sektöründe her zaman yenilikçi ve lider olmayı başaran Alman markası Audi'nin ülkemizdeki temsilcisi Doğuş Otomotiv-Audi, yetkili satıcısı Başaran ile Antalya Auto Show 2007'ye katıldı. Geçtiğimiz yıl 50 bine yakın kişi tarafından ziyaret edilen fuarda bu yıl Doğuş Otomotiv-Audi'nin A8'den A6 Allroad Quattro'ya, Audi Q7'den TT Roadster'a kadar birçok göz alacı tasarımlı ve üstün teknolojik özellikleriyle dikkat çeken modelleri sergileniyor.

57 bin 170 Euro'dan başlayan anahtar teslimi fiyatıyla satışa sunulan yeni Audi TT Roadster ise, fuarın en çarpıcı Audi yeniliği olarak ön plana çıkıyor. Yeni Audi TT Roadster'ın önden çekişli ve 200 HP'lik 2.0 TFSI motorla donatılmış versiyonları, hem manuel hem S tronic şanzıman seçenekleriyle ithal ediliyor.

250 HP güç üreten 3.2 litre hacimli V6 motorlu TT Roadster modeli ise, hem manuel hem S-tronic şanzımanla ve quattro çekiş sistemi standart olacak biçimde sunuluyor. Audi TT Roadster 2.0 TFSI'nın standart donanımında sürücü ve ön yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, ESP, EDL (Elektronik diferansiyel kilidi), sürücü bilgilendirme sistemi, CD çalarlı müzik sistemi, spor deri direksiyon simidi, ısıtmalı ve spor ön koltuklar, otomatik klima, yağmur ve kısa far sensörleri, arka park mesafe kontrolü, otomatik arka spoiler (manuel olarak da kontrol edilebilir), elektrikli ve ısıtmalı dış aynalar, sol tarafta çift egzoz çıkışı ve 225/55 ebatlarında lastiklerle 10 kollu 16 inçlik alaşım jantlar yer alıyor. Audi TT Roadster 3.2 V6'nın standart donanımında ise bunlara ek olarak quattro çekiş sistemi, bi-xenon farlar, alcantara/deri döşeme, otomatik far ayarı, MP3 çalabilme özellikli müzik sistemi, 245/40 ebatlarında lastiklerle 18 inçlik alaşım jantlar yer alıyor. S-line dış donanım paketi, BOSE ses sistemi, 6'lı CD değiştirici, S-line spor süspansiyon, Audi Magnetic Ride sistemi gibi donanımlar ise her iki motor seçeneğinde de sunulan opsiyonel donanımlar arasında yer alıyor.

TT Roadster, katlanabilir çelik yapılı tavanlara göre hem aracın ağırlık merkezine pozitif katkıda bulunmasından, hem de toplam ağırlığı arttırmaması açısından da daha fazla avantaj sunan soft top tavanla satışa sunuluyor. Z biçimli katlanabilme özelliğine de sahip elektrohidrolik soft top tavan, tek bir düğmeye basılarak 12 saniyede açılıyor ya da kapatılabiliyor. Sürücünün 50 km/s'ye kadar hızlarda açma kapama komutuna karşılık verebilen yeni tavan konsepti, hem akustik hem termal açıdan geliştirilmiş olmasıyla da ön plana çıkıyor.


Bununla birlikte Audi'nin S model yelpazesindeki yeni sportif kompakt modeli olan S3, Antalya Auto Show 2007'in ön plana çıkan bir diğer Audi modeli olarak dikkat çekiyor. 255 HP güç üreten 2.0 litre TFSI güçlü benzinli motor seçeneğiyle pazara sunulan quattro dört tekerlekten çekiş sistemine sahip Audi S3, 56 bin 207 Euro anahtar teslim satış fiyatlarıyla Türk tüketicisinin beğenisine sunuluyor. 2 bin 500 ile 5 bin d/d arasında 350 Nm'lik maksimum tork değerini başarıyla sunabilen ödüllü motorun güçlendirilmiş versiyonu, 6 bin d/d'de 255 HP güç üretebiliyor. Audi S3, 0-100 km/s hızlanmasını 5.9 sn'de tamamlayarak direkt rakiplerini yine geride bırakmayı başaran bir performans grafiği sergiliyor. Yeni Audi S3, gücü simgeleyen detayları, tek çerçeveli ızgarası, çarpıcı tasarım özellikleri ile heyecan uyandıran çizgilere sahip. Yeni tasarlanmış ön tampon, rüzgar difüzörünü sahip arka tampon ve çift egzoz çıkışı yarışçı S3'ün sportif karakterini pekiştiriyor.


Alman otomobil üreticisinin amiral gemisi unvanını taşıyan A8 modelinin yanı sıra dört tekerlekten çekiş sisteminin her türlü yol şartlarına uyumlu hale getirilmiş A6 Avant karoser tipiyle bütünleşmesini temsil eden A6 Allroad Quattro modeli de Antalya Auto Show Fuarı'nda ziyaretçilerin karşına çıkacak. Amiral gemisi görkemli A8'in anahtar teslim satış fiyatı 131 bin Euro ile 243 bin Euro arasında değişiyor.


Audi'nin lüks SUV sınıfında dengeleri değiştiren Audi Q7 de Antalya'da sergilenen modeller arasında.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 00:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?