21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Tüccar Gazeteci' tartışması sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e "Tüccar gazeteci" dediği iddia edilen Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Karaman, böyle bir ifade kullanmadığını ileri sürdü. 

Karaman, yazılı olarak yaptığı açıklamada, 12 Ekim 2006 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel için birkaç yerel gazetede de yer alan 'tüccar gazeteci' ifadesini hiçbir şekilde kullanmadığını vurguladı. Bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını savunan Karaman, söz konusu tarihte yaptığı basın açıklamasının gazetecilik mesleğiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını belirtti. Dana önceki açıklamasında, "Menderes Türel'in uzmanlık alanı ticarettir" dediğini hatırlatan Karaman, sözlerine şöyle devam etti: 

"Türel'in ikinci uzmanlık alanının da gazetecilik olduğunu belirttiğim açıklamamda, uzman olmadığı konularda uzman bilim adamlarının açıklama yapması konusunda eleştirimi dile getirdim. Ancak Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Kahya'nın 16 Ekim 2006 tarihinde basına yapmış olduğu açıklama, beni ve yönetim kurulumu üzmüştür. 

Çünkü hiçbir araştırmaya gerek görmeden birkaç gazetede 'tüccar-gazeteci' ifadesini görerek ve ilgili meslek odasına da böyle bir açıklama yapıp yapmadığını sormadan tek taraflı bir açıklamada bulunulması bizi derinden yaraladı. Konunun muhatabından bilgi alınmadan yapılan bu açıklamayı gazetecilik mesleğine uygun bulmadığımızı da vurgulamak isterim. Kahya'ya 16 Ekim 2006 tarihinde yapmış olduğumuz ziyarette, kendisi de birçok yazılı basın organlarından edindiği bilgiler doğrultusunda açıklama yaptığını ifade etmiştir. Ancak bu haberlerle yetinerek bizlere durumla ilgili açıklama yapmamıza izin vermeden yapmış olduğu 'kınama' yazısı tekrar dile getirmek isterim ki üzüntümüze neden olmuştur. 

Gazetecilik mesleğinin kutsallığını vurgulayarak, şahsıma ait olmayan ancak bu şekilde lanse edilen yanlış yorumların kamuoyunu yanlış bilgilendirmek olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Konuyla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Cemiyet Başkanımız Karaman'ın gereğini yapmasını bekliyoruz".
iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 11:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?