21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

TUDER olağan genel kurulu

Turizm İşletmecileri Derneği (TUDER) Side-Manavgat Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cengiz Haydar Barut, dünyanın en büyük otel değerlendirme ve tatilci paylaşım sitesi olan HolidayCheck'in "Dünyanın En İyi 99 Oteli" değerlendirmesine bu yıl Türkiye'den 34 otelin girdiğini söyledi.

TUDER 12. Olağan Genel Kurulu, MATSO Manavgat çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulda divan başkanlığını Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Şükrü Vural yaparken, kurulda faaliyet raporları ve 2008 bütçe oy birliği ile kabul edildi. Tek liste halinde gidilen genel kurulda Cengiz Haydar Barut, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Side Tuder'in yeni yönetim kurulu Cengiz Haydar Barut, Yahya Kurt, Jan Gönül, Sedat Öz, Hasan Efkan Dirik, Ali Keleş, Ali Güneş, Fehmi İncidiş, Mustafa Fettahoğlu, Ahmet Çevik, Oğuz Kabadayı, Ramazan Kara ve Servet Genç'ten oluştu.

Genel kurulda konuşan Barut, dünyanın en büyük otel değerlendirme ve tatilci paylaşım sitesi olan HolidayCheck'in bu yılki oylamasında Türkiye'nin büyük başarı göstererek geçen yılın şampiyonu İspanya'ya büyük fark atarak birinci sıraya yerleştiğini söyledi. Barut, "Tatilcilerin oy kullanarak belirlediği, Dünyanın En İyi 99 Oteli sıralamasında Türkiye'den 34 otel bulunuyor. İsviçre merkezli HolidayCheck adlı seyahat portalının her yıl müşterilerinin puanlarıyla belirlediği yılın en iyi 99 oteli arasına Türkiye geçtiğimiz yıl 24 otel çıkartmış ve sıralamada 28 oteli ile İspanya'nın gerisinde kalmıştı. Bu yıl Türkiye turizmde yatırımları ve müşteri memnuniyetiyle 34 otel çıkartarak İspanya'ya büyük bir fark atmıştır. Bu, Türk turizminde yaşanan büyük gelişmenin göstergesidir" dedi.

Listede yer alan 34 otelden 18'inin Manavgat'ta olduğunu vurgulayan Başkan Barut, "Manavgat, turizmde bir dünya markası olduğunu kanıtladı. Manavgat ve Side bölgesinde tesislerin kalitesi ve çevreye yapılan büyük yatırımlar, müşteri memnuniyetini artırmıştır. Yine Avrupa'nın bir çok şehrinde katıldığımız fuarlarda yapılan tanıtım atakları bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlamıştır. Bunun mükafatı olarak HolidayCheck'te dünya sıralamasında en fazla otel çıkartan bölge olduk. Geçtiğimiz yılların şampiyonu İspanya bile bu yıl 15 otel çıkartarak Manavgat bölgesinin gerisinde kalmıştır. Bu Manavgat ve çevresinin turizmde hak ettiği noktaya geldiğinin bir göstergesidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 09:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?