1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

TUI üst düzey yetkilileri Belek'te

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden Touristic Union International (TUI) Akdeniz sahillerindeki otel partnerleriyle Calista Luxury Resort' ta bir araya geldi.

Antalya Belek’teki Calista Luxury Resort’un evsahipliği yaptığı toplantıya dünyanın birçok ülkesinden 370 üst düzey yetkili katıldı.

TUI Ulusal Başkanı Dr.Michael Frenzel, CEO Peter Long, Batı Avrupa Müdürü Bart Brackx, Avusturya CEO’su Sena Üzgören, Rusya CEO’su Michael Kimmer ve İskandinav CEO’su Christian Clemens’e Özdoğan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özdoğan, Calista Genel Müdürü Ali Kızıldağ ve Satış-Pazarlama Direktörü Mustafa Gençay’ın da katıldığı toplantıda, Antalya’nın Türkiye için önemli bir destinasyon olduğu belirtildi.

TUI Ulusal Başkanı Dr.Michael Frenzel, Calista Luxury Resort’te gerçekleşen toplantıda Antalya’nın Türkiye için önemli bir destinasyon olduğunu dile getirdi. Türkiye’ye gelen turist sayısının 2003 yılında 14 milyon olduğunu, 2008 yılında ise 25 milyonu aştığını belirten Frenzel, “Bu dağılıma göre yüzde 31 ile Antalya, yüzde 28 ile İstanbul veyüzde 11 ile Muğla gelmektedir. 2008 yılında Türkiye’yi ziyaret eden misafirlerin ülke dağılımına göre, yüzde 17 ile birinci sırada Almanyaı, yüzde 11 ile ikinci sırada Rusyaı, yüzde 8 ile üçüncü sırada İngiltere gelmektedir. 2008 yılında TUI markası altında Türkiye’yi ziyaret eden milliyet dağılımı ise, yüzde 35 Almanya, yüzde 21 İngiltere, yüde 12 Belçika gelmektedir. TUI ile rezervasyon yaptıran misafirlerin tercihleri ise yüzde 70 oranı 5 yıldızlı otelleri olup, seçilen konsept All Inclusive’dir “şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca, tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle otellerin fiyatlarında düşüş yapmaları gerektiğini ve bu sayede doluluk oranlarında artış yaşanacağına dikkat çekildi. Özellikle Türkiye destinasyonlarında ve Mısır’da ‘Herşey Dahil’ konseptinin mevcut olduğunu ve sunumların otellerin özelliklerini bir o kadar daha arttırdığını vurgulandı..
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 16:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?