1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tüketiciler Birliği'nden israf uyarısı!

 
Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi Turizm Komisyonu Sorumlusu Şamil Horuluoğlu, Antalya'nın turizm bölgesinde dökülen yemeklerle günde 14 bin kişinin doyacağını söyledi.

Ekonomik krizin tüm dünyayı etkisi altına aldığı şu günlerde Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi Turizm Komisyonu Sorumlusu Şamil Horuluoğlu,
önemli bir açıklama yaptı.

Dünyada insanların bir çoğunun açlıkla boğuştuğunu belirten Horuluoğlu, bunun yanında Antalya'nın turizm bölgesindeki otellerin büyük israf yaptığını söyledi.
Süper devletlerin harcamalarının kendi ülkelerine normal geldiğini ancak, bir ekmek için din değiştiren insanların yer yüzünde olduğunu belirten Horuluoğlu, bir dilim ekmeğe muhtaç kişilerin devamlı medyada ve basında gösterilmesine rağmen kalıcı bir çözüm getirilemediğini anlattı.

Sadece Antalya'da turistik tesislerde bir günde dökülen yemeğin 14 bin kişiyi doyuracak kadar olduğunu anlatan Horuluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye'de günde beş milyon ekmeğin israf edildiği söyleniyor. İstanbul'da çöpe dökülen bir günlük ekmek yine 40 bin ton. Turistik bölgelerde kazanılan paranın bereketi yok. Çünkü, o dökülerek ve israf edilerek kazanılan parada fakirin ahı var."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 15:30:11
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 15:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?