1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tuncel: PKK ve Öcalan sorunun tarafıdır

Antalya'da düzenlenen mitingde konuşan Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Genel Başkan Ahmet Türk'ün TBMM'deki grup toplantısında yaptığı Kürtçe konuşma nedeniyle eleştirilmesiyle ilgili olarak, "Başbakan Erdoğan TRT Şeş'te 'Xer be' diyor da, Ahmet Türk Kürtçe konuşunca mı anayasa ihlal ediliyor" dedi.

DTP'nin Güneş Mahallesi'nde düzenlenen mitinginde sözde Kürdistan bayrağı ve terör örgütü PKK'nın bayrağı açılırken, Kürtçe ve teröristbaşı Öcalan lehine sloganlar atıldı. Antalya belediye başkan adaylarının tanıtımı sonrası bir konuşma yapan DTP İstanbul Milletvekili Sebanat Tuncel, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Konuşmasında sık sık Diyarbakır'a 'Ahmed', Tunceli'ye de 'Dersim' diyen Tuncel, dağdaki PKK'lılar için de gerilla benzetmesi yaptı. Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışına da değinen Tuncel, "Siz Davos'ta öyle kahramanlık yapmaya kalkmayın. İsrail'e söylediklerinizi kendiniz de söylediniz. Diyor ki 'Siz adam öldürmeyi iyi bilirsiniz'. Başbakan siz kürsülerde kadın da olsa, çocukta olsa gereğini yapın demediniz mi? Evet bir sorun var. Taraf olarak biri PKK ve 'Sayın' Öcalan'dır" dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün grup toplantısında Kürtçe konuşması sonrası Meclis TV'nin yayını kestiğini kaydeden Tuncel, "Başbakan Erdoğan TRT Şeş'te 'Xer be (merhaba)' diyor da Ahmet Türk Kürtçe konuşunca mı anayasa ihlal ediliyor. Cezaevlerinde anneleriyle evlatları Kürtçe konuşuyorken telefonlar kesiliyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 17:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?