1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Tünel'e 7 tutuklama

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin gerçekleştirdiği Tünel operasyonunda cezaevi müdürü dahil toplam 7 kişi tutuklandı. Beş gün önce yapılan operasyonda 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık bir yıldır sürdürdükleri teknik takip sonucu gerçekleştirdikleri 'Tünel' adlı operasyonda suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 11 kişi gözaltına alınmıştı.

TELEKIZ İKRAMI YAPILAN CEZAEVİ MÜDÜRÜ TUTUKLANDI
Çetenin telekız ikramında bulunduğu Burdur Cezaevi Müdürü Halil B.'nin de olanlara göz yumduğu ve hem çete üyeleriyle hem de 2 koruma memuruyla arasının çok iyi olduğu belirtildi. 7 farklı şikayet ve teknik takibin sonunda Antalya ve Burdur'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştiren polis, cezaevi çalışanlarının yanı sıra Antalya'da 8 kişiyi daha yakaladı. Sorgularının ardından Antalya Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan Cezaevi Müdürü Halil B, ihraç astsubay Murat Yıldırım Ş., Nuri Ş., Kaan Ş., Etem G., Doğan D. ve Talip T. tutuklandı. İnfaz koruma memurları A.C. ve M.U. ile A.G. ve A.G.C. serbest bırakıldı.

Ayrıca suç örgütünü yönettiği öne sürülen ve Burdur Cezaevi'nde yatmakta olan Ertuğrul Kahraman ile birlikte Uğur Sadi O., Çetin O., İsmail S., Hakan O. ve Ömer Ç.'nin de Antalya Cezaevi'ne sevk edilecekleri öğrenildi.  Zanlıların Burdur Cezaevi'nde yatan ve Kürşat Yılmaz'ın ortağı olduğu iddia edilen Ertuğrul Kahraman'ın liderliğinde silah zoruyla çek senet tahsilatı yaptıkları öğrenildi. Polisin takibi sonucu Kahraman'ın 5 mahkum adamı ile birlikte cezaevinin kontrolünü ele aldıkları, istedikleri gibi cep telefonu görüşmesi yapabildikleri, koğuşlara uyuşturucu madde sokabildikleri tespit edildi.

Ceza infaz koruma memurlarından birinin içeriye uyuşturucu madde sokarken yakalandığı operasyonda bir başka memurun da koğuşlarda yapılacak ani baskınları çete üyelerine önceden haber verdiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 20:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?