21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tüp bebeğe sosyal güvence geliyor

Meclis Sağlık Komisyonunda görev yapan Antalya Milletvekili Osman Akman“ Tüp Bebek Uygulamaları sağlık hizmeti kapsamına alınmalı. Bu konuda sağlık komisyonunda çalışmalarımız var. “ dedi.

VTV’de yayınlanan ve İdris Taş’ın hazırlayıp sunduğu Analiz Programına katılan Antalya Tüp Bebek Merkezi Doktorlarından Op.Dr.Mete Işıkoğlu, tüp bebek ve Kadın Sağlığı konularında izleyicileri bilgilendirdi.

Merkezlerindeki başarı oranın yüzde  50’lileri geçtiğini ve bu başarının dünya standartlarının üzerinde olduğuna dikkat çeken Işıkoğlu, “Dünyadaki tüm merkezler ile, Türkiye’deki merkezlerin başarı oranlarına bakıldığında, merkezimizin tüp bebek uygulamaları konusundaki başarısı tartışılmazdır. Bu bakımdan yeni uyguladığımız sistemler, ve bilimsel çalışmalar ile başarı oranımızı günden güne yükseltiyoruz. Başarı oranımız artarak devam ediyor. “ dedi. 

Akman: Bu iş çok önemli

Çok sayıda İzleyicinin konu hakkında sorularını yanıtlayan Op.Dr.Işıkoğlu program sonrası Meclis Sağlık Komisyonunda görevli Antalya Milletvekili Osman Akman ile bir araya geldi.

Tüp bebek, ’masrafı devletçe karşılanacak sağlık hizmeti’ kapsamına alınması konusunda mecliste çalışmaların devam ettiğini belirten Akman: “ Bu iş çok önemli bir iş. Çocuk sahibi olamayan vatandaşlara çocuk özlemini yaşatmak çok güzel bir duygu olsa gerek. Sosyal güvence altında olmayan bu sistemin şahsen ben sayılı olmak kaydıyla sosyal güvence altına alınmasından yanayım. “ diye konuştu.

Maliye Bakanlığının, Sağlık Bakanlığı’nın önerisiyle, 2005 Bütçe Uygulama Talimatnamesi’nde (BUT) tüp bebek tedavisini sağlık güvencesi kapsamında görmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini de belirten Akman, çocuk sahibi olamayan hastalara önümüzdeki günlerde bu konuda müjdeli haberlerin verileceğini söyledi. 

Merkezlerinde gerçekleştirilen uygulamalar ile çocuk sahibi olamayan hastalara çocuk özlemni yaşattıkları için Op.Dr.Mete Işıkoğlu’na teşekkürlerini ileten Osman Akman: “ Gerçekten çok hayırlı bir iş. Allah herkese isteği doğrultusunda çocuklar nasip etsin. Ancak şu bir gerçek ki Tüp bebek merkezinde gerçekleştirilen uygulamalar ile dünyaya gelen bebekler daha kıymetli oluyorlar. Tüm doktorlarımızı kutluyorum. “ diye konuştu.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 12:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?