7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tüp mide yöntemiyle zayıfladı

Antalya'da şişman olması nedeniyle karaciğerinde yağlanma olan ve doktorların kilo vermezsen ölebilirsin dediği 32 yaşındaki Güzel Kabadayı tüp mide yöntemi ile 5 ayda 64 kilo verdi.

Yeni kilosu ile mutlu olduğunu söyleyen Güzel, "İnsanların üzerinde Fenerbahçe formasını gördüğüm zaman üzülüyordum. Artık bende takımımın formasını giyebileceğim" dedi.

Antalya'da evli ve bir çocuk babası 191 kilo ağırlığındaki Güzel Kabadayı (32) aşırı kilo nedeniyle karaciğer yağlanması, guatr, üre ve şeker hastalıklarına yakalandı. Aşırı yağlanma nedeniyle karaciğerin işlevini kaybetmeye başlaması üzerine doktorlar 'En kısa sürede kilo vermezsen ölebilirsin' dedi.

Güzel Kabadayı da zayıflamaya karar verdi. Zayıflamak için Akdeniz Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Prof.Dr. Güner Öğünç'e başvuran Kabadayı'ya Türkiye'de son 7 ayda kullanılmaya başlanan tüp mide operasyonu yapıldı. Midenin çay bardağı kadar küçültüldüğü operasyonda ayda ortalama 13 kilo veren Güzel Kabadayı 5 ayda 64 kilo verdi. Kilo vermesiyle birlikte karaciğerdeki yağlanması sona eren Kabadayı, en çok Fenerbahçe forması giyebildiği için mutlu olduğunu söyledi. Zayıflaması ile birlikte eski pantolonlarını çöpe atan Kabadayı, ceketini ise 60 kilo ağırlığındaki gazeteci ile birlikte giyerek doldurabildi.

FENERBAHÇE FORMASINI GİYEBİLMEK İÇİN ZAYIFLADIM

Zayıflamasının ardından hayatında birçok şeyin değiştiğini söyleyen Kabadayı, şöyle konuştu: "Zayıflamadan önce şehir içi dolmuşlarına bindiğim zaman insanlar bana alaycı gözle bakıyorlardı. Yaptırdığım kayak sistemi ile koltuğu en geriye çekip otomobilimi öyle kullanabiliyordum. Çok zor günler yaşadım.Ayrıca insanların üzerinde çok sevdiğim Fenerbahçe formasını ben giyemediğim için üzülüyordum. Sürekli özel elbise yaptırıyordum. Fenerbahçe aşkı benim zayıflamamda en önemli etken oldu. Günde 3 öğün katı yiyecekler yedim. Vitamin ihtiyacımı da taze meyve suları ile karşıladım. Hedefim 80 kiloya kadar zayıflamak. Şu an çok mutluyum. Merdivenleri koşarak iniyorum. Otomobilime rahatça binebiliyorum. Ev işlerinde eşime yardım ediyorum. Hayata adeta yeniden 'merhaba' dedim."

OTOMOBİLİN PATLAYAN TEKERLEĞİNİ DEŞTİRMEKTEN KURTULDUM

Eşi kiloluyken büyük zorluklar yaşadıklarını söyleyen Nevber Kabadayı ise, "Yaşaması için böyle bir ameliyata ihtiyacı vardı. Onun kilo vermesi belki de en fazla beni mutlu etti. Bir keresinde otomobilin lastiği patladı. Çok kilolu olduğu için eğilemiyordu. Bu nedenle otomobilin lastiğini ben değiştirdim. Bir Beşiktaşlı olarak onun Fenerbahçe forması giyebilmesi hiç hoşuma gitmedi" dedi.

TÜP MİDE İLE YÜZDE 80 BAŞARI SAĞLANIYOR

Ameliyatı yapan Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Güner Öğünç ise, "Tüp mide Türkiye için yeni sayılabilecek bir yöntemdir. Güzel Kabadayı bizim süper obez kategorisine giren şişmanlıktaydı. Yaptığımız kapalı yöntem ameliyatla midesini bir çay bardağı kadar küçülttük. Bu küçültmeyle birlikte iştah duygusu kayboldu. Bu yöntemle ayda ortalama 10 kilo verilebiliyor ve yüzde 80 başarı sağlanılıyor" dedi. Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatında riskleri olduğunu anlatan Öğünç, şöyle konuştu: "Ancak şu ana kadar olumsuz bir hasta ile karşılaşmadık. Tüp mide yöntemi kelepçe ameliyatından daha başarılı ancak daha riskli. Kendimizi başarılı görmek için hastamızın zayıflayıp ideal kiloya ulaşması, ideal kilosunu koruması, hastanın memnun olması gerekiyor."

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 11:49:07
Güncelleme :4 Ekim 2007 Perşembe 11:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?