7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tur teknesi batma tehlikesi geçirdi

Antalya'nın Alanya ilçesinde 15 turistle günübirlik tura çıkan ve kayaya çarptığı için su almaya başlayan Delfin adlı tekne, batmaktan son anda kurtarıldı.


15 turisti alarak sabah saatlerinde denize açılan 37 kişi kapasiteli Delfin adlı tekne, tur dönüşü Alanya Kalesi güneyinde kalan Korsanlar Mağarası önünden geçerken kayaya çarptı. Çarpma sonucunda teknenin su almaya başlaması üzerine, kaptan Dinay Hacıosmanoğlu, müşterilerine can yeleklerini giydirip, Alanya Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik, Alanya Yatçılar Gezi Tekneleri ve Su Sporları Motorlu Taşıma Kooperatifi yetkililerine haber verdi. Hacıosmanoğlu, daha sonra motora tam yol vererek tekneyi tarihi tersane ile Kızılkulesi arasındaki kalan kıyıya çıkarmayı başardı.

Turistlerin kıyıya indirilmesinin ardından Alanya Belediyesi İtfaiyesi ve Sahil Güvenliğin temin ettiği iki pompa ile teknenin suyu boşaltıldı.

Tekne kaptanı Dinay Hacıosmanoğlu, teknenin zarar gördüğünü, ancak yolcuların gayet iyi olduğunu belirterek, “Acil ve doğru karar vermemiz bizi kurtardı. Tekne aslında aşırı ve çok hızlı su alıyordu. Biraz daha gecikseydik ya da motorumuzda bir arıza meydana gelseydi 15-16 metre derinliğe batabilirdik. Kurtulduğumuz için mutluyuz” dedi.


AA / İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 19:17:11
Güncelleme :2 Ağustos 2007 Perşembe 19:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?