21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Türban takmayan eşini boşuyor!

ANTALYA'da ilaç mümessili 30 yaşındaki Birol Fırat ile bir hastanede sağlık teknikeri olan 3 aylık eşi 27 yaşındaki İlknur Deniz Fırat'ın karşılıklı açtıkları boşanma davasında ilginç iddialar ortaya atıldı.

Birol Fırat, İlknur Deniz Fırat'ın kadınlık görevlerini yerine getirmediğini, aylarca hasta yatan annesinin yanına bile gitmediğini, yatağını ayırdığını ileri sürdü. İlknur Deniz Fırat ise mahkemeye avukatı aracılığıyla sunduğu cevap dilekçesinde eşinin türban takması için kendisine baskı yaptığını iddia etti.

Antalya'da görücü usulüyle tanışıp 5 ay nişanlı kalan Birol Fırat ile İlknur Deniz, geçen yıl 16 Ağustos'ta evlendi. 29 Kasım'da kavga eden çift, karşılıklı boşanma davası açtı. Birol Fırat, İlknur Deniz Fırat'ın kadınlık görevlerini yerine getirmediğini, aylarca hasta yatan annesinin yanına bile gitmediğini, yatağını ayırdığını ileri sürdü.

İlknur Deniz Fırat ise mahkemeye avukatı aracılığıyla sunduğu cevap dilekçesinde inanç özgürlüğüne kısıtlama getirilmek istendiğini savundu. Deniz Fırat, eşiyle ilgili ilk şoku balayında yaşadığını söyledi. Otel yönetiminin odalarına ‘jest olsun’ diye gönderdiği şampanyayı, eşinin garsonu azarlayarak geri gönderdiğini anlatan Deniz Fırat, şu iddialarda bulundu:

“Görücü usulü tanıştık ve 5 aylık nişanlılık döneminin ardından evlendik. Evliliğin 3'üncü gününden itibaren türban takmam konusunda baskı yapmaya başladı. ‘Sen ne zaman örtüneceksin, sen ne zaman namaz kılacaksın?’ diye sürekli baskı yaptı. Dini toplantılara götürmek istedi. Evden ayrıldığım gün olan 29 Kasım 2007 tarihinde de dini toplantıya gitmeyeceğimi söylediğim için tartışmaya başladık. Eşim, benim örtünmemem yüzünden insanların yüzüne bakamadığını belirterek, ‘Sen ne zaman değişeceksin? Hayat tarzıma ne zaman uyum sağlayacaksın? İnsanların yüzüne bakamıyorum’ dedi. Ben de kendisine ‘Sen benim örtünmek istemediğimi bilmiyor musun? Allah inancım benim içimde. Şeklen bunu kimseye göstermek zorunda değilim. Evde dini toplantılar düzenlemek ve o toplantılara katılmak istemiyorum’ diye cevap verdim. Bu tartışma sırasında bana tokat atınca evden ayrılarak annemlere geldim.”

TAZMİNAT VE NAFAKA İSTİYOR

Genç kadının avukatı Murat Bilgin de savunma dilekçesinde, ‘Müvekkilim üniversite mezunudur. Kendisini yaşam tarzı normal, başı açık ve Allah ile olan inancını içinde yaşıyan birisi olarak tanımlıyor. Çok nadir sosyal ortamlarda içki içen birisidir. Birol Fırat eşinin 5 aylık nişanlılık döneminde tüm bunları bilmesine rağmen, evliliğinin 3'üncü gününden itibaren kıyafetinin kapalı olması dışında türban takması konusunda baskı yapmaya başlamıştır. Aile bireyleri ve arkadaşlarının huzurunda İlknur Deniz Fırat'a ağır hakaretler etmeye başlamıştır’ sözlerine yer verdi.

İlknur Deniz Fırat, kocasından, 10 bin YTL maddi ve 10 bin YTL manevi olmak üzere 20 bin YTL tazminat ve 500 YTL yoksulluk nafakası istedi.
Birol Fırat, eşinin tesettür konusundaki iddialarını kabul etmedi. Boşanma davası, 3'üncü Aile Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde görülecek.

DHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 12:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KUBİ IP: 85.110.4.xxx Tarih : 5.06.2008 19:16:59

BİROL'U GIYABINDA TANIYORUM AMA DÜRÜST VE GERÇEK BİR İNSAN OLDUĞUNA İNANIYORUM.