21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Türel, Avrupa Konseyi'nde

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılmak üzere Strazburg’da bulunuyor.

2-7 Kasım 2004 tarihleri arasında Strazburg’da gerçekleştirilen kongrede “Sonbahar Kurumsal Oturum Meclis Kongresi ve Daimi Komisyon Toplantısı”na Türkiye’yi temsilen asil üye olarak katılan Başkan Türel, kongrede konuşma ve çeşitli sunumlar yapacak.


Yılda bir kez Strazburg’da yapılan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne Avrupa’daki 200 bin yerel ve bölgesel yönetimi temsilen 572 üye katılıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in asil üye olarak bulunduğu Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi temsilci heyetlerinde ülke coğrafyaları, politik yapıları, yerel ve bölgesel yönetim modeli, kadın ve erkek oranının dengeli bir biçimde temsil edilmesi koşulu aranıyor.


Kongre, Yerel Yönetimler Meclisi ve Bölgesel Yönetimler Meclisi olarak adlandırılan iki “oda”dan oluşuyor ve iki meclisin de ayrı ayrı temsilcileri bulunuyor. Türkiye’nin ise kongrede Yerel Yönetimler Ve Bölgesel Yönetimler meclislerinde toplam 12 üyesi bulunuyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 10:14:36
Güncelleme :4 Kasım 2004 Perşembe 10:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?