21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Türel, Fazıl Say'a rakip oluyor!

Sanat yönetmenliğini piyanist Fazıl Say'ın yaptığı Antalya Piyano Festivali'nin açılış töreninde piyano çalacak olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile birlikte prova yaptı.

Orkestra şefi Gürer Aykal yönetiminde J.S. Bach'ın piyano konçertosunu seslendiren Türel'in performansı dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl 9.'su düzenlenen Antalya Uluslararası Piyano Festivali'nde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Festivalin açılış töreninde piyano çalacak olan Menderes Türel, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi'nde kameralar karşısında prova yaptı. Şef Gürer Aykal yönetiminde orkestrada piyano başına geçen Türel, J.S. Bach'ın BWV 1056 Fa minör piyano konçertosunu seslendirdi.

Açılış gecesi vereceği konserin ilk provasını basın mensuplarının önünde gerçekleştiren Menderes Türel, 8 aydır hazırlık yaptığını söyledi. Açılış töreninde piyano çalma fikrinin Fazıl Say'dan çıktığını ifade eden Türel, orkestra eşliğinde piyano çalmanın inanılmaz keyifli olduğunu belirtti. Piyano festivalinin her yıl bir adım daha ileri götürüldüğünü anlatan Türel, bu yıl da dünyaca ünlü isimlerin Antalya'da ağırlanacağını söyledi.

Orkestra şefi Gürer Aykal da Menderes Türel'in iyi bir piyanist olduğunu belirtti.
Sanat yönetmenliğini piyanist Fazıl Say'ın yapacağı festival 7-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:21:38
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 14:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?