1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türel'den iş adamlarına kahvaltı

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Eski Başkanı Bekir Bülend Özsoy, " Antalya Büyükşehir Belediyesi Menderes Türel öncesi ve Menderes Türel sonrası diye anılacak. Bugün bu şehrin bir iradesi var. Ve o da Türel ile geldi" dedi.

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Kışlahan Otelde, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) üyeleri ile bir araya geldi. Geçmiş döneme dair bilgi veren Türel, "Göreve geldikten sonra iki ay boyunca Antalya için ne yapacağımızı planladık. Anakent kalkınma planı hazırladık. Hazırladığımız bu planda ilk önceliği altyapıya ve ulaşıma verdik. 5 yıl boyunca verdiğimiz sözleri tam zamanında yerine getirmek için çalıştık. 5 yıl sonunda bir değerlendirme yaptık. Ve gördük ki, verdiğimiz sözlerin % 127'sini başardık. Yani verdiğimiz sözlerin fazlasını gerçekleştirdik. Vaatlerimizin ötesine geçtik" dedi.

"HİZMET GEREKLİLİKTİR, YETERLİLİK DEĞİL"

Hizmet süresince halkımızla sıcak ilişki gerçekleştirdik diyen Türel; "Yapılan hizmetler gerekliliktir. Ama destek almanız için yeterli değildir. Halkın desteğini ve gönlünü almazsanız başarılı olamazsınız. Biz hizmet süremizde, ne yaptıysak halkımızın desteği ile yaptık. Tek başına bizim başarımız değildir. Bütün Antalya'nın başarısıdır. "Biz" olduğumuz için bu hizmetleri yapabildik. Halkımız, hükümetimiz ve yerel yönetim ile uyumu sağladığımız için Antalya'ya hizmet yağdı. Umarım bu hizmet yağmuru aralıksız devam eder" diye konuştu.

Yoğun programına rağmen kendilerine vakit ayırdığı için Menderes Türel'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan ANSİAD eski Başkanı Bekir Bülend Özsoy, "Antalya Büyükşehir Belediyesi, Menderes Türel öncesi ve Menderes Türel sonrası diye anılacak. Biz buna şöyle bir isim bulduk. Büyükşehir belediyesi iyi niyetli bir şekilde idare edildi. Ama bugün bu şehrin bir iradesi var ve o da Sayın Menderes Türel ile geldi. Bunu kendi muhalifleri de kabul ediyor, kendisine oy veren kitleler de kabul ediyor ve sanırım bizler de kabul ediyoruz" ifadesinin kullandı.

Toplantıda konuşan ANSİAD üyesi Ata Küner, "5 sene içinde yaptıklarınız küçümsenecek şeyler değil. Yapmış olduğunuz şeyler içinde beni en çok etkileyen Kent Müzesi'ne vermiş olduğunuz destek. Kendi oturduğunuz binayı dahi kent müzesine tahsis ettiniz. Böyle de bir alçak gönüllülük gösterdiniz. Antalya'nın tarihini araştıracak, kimliğini oluşturacak bir projede Türel'in imzası vardır. Sizi yermek kolay ama övmek de gerekiyor. Siz bizim hemşehrimizsiniz. Boğaçay hayallerimizin bile ulaşamayacağı bir proje. İnsan hayal etmedi mi yapamaz. Siz hayal ettiğinize göre yaparsınız. İnşallah ömrümüz baki olur da bu projenin yapımını görürüz. Boğaçay projesi sizi ölümsüzleştirir. Raylı sistem eskiyebilir ama Boğaçay'ı hiç kimse daha başka düşünemezdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 11:49:30
Güncelleme :24 Mart 2009 Salı 11:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?