22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türel'den köylülere imar brifingi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kırcami'nin imara açılmasıyla ilgili mahalle halkına bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Muratpaşa Belde Başkanı Niyazi Yüksel ve partililer ile birlikte Kırcami'yi ziyaret etti. Kırcami kahvesinde mahalle halkıyla biraraya gelen Menderes Türel, imar çalışmalarını anlattı.

Kırcami halkının 30 senedir imar beklediğini belirten Başkan Türel, "Bu sürede gelen giden hep sizi kandırmış, aldatmış. Ama biz size ilk günden beri hep doğruyu söyledik. Aldatmaya, yanıltmaya yönelik hiçbir girişimin, tavrın içerisinde olmadık, olmayacağız. Yapamayacağımız hiçbir şeyi yapacakmışız gibi söylemedik. 4 senedir hiçbir mahçubiyet yaşamadan Kırcami'nin imar planlarını yapabilir vaziyete geldik. Şimdi yine gelip, yalanlarla kafalarınızı karıştırmalarına müsaade etmeyin" dedi.

Kırcami İmar Planı'nın sağlıklı ve hukuki engeller yaşanmaması için, yavaş, temkinli, akılcı ve bölge halkının yararına bir plan olabilmesi için baştan beri titiz bir çalışma yaptıklarını belirten Türel, "Öncelikle Kırcami'nin imara açılmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan 'Kamu Yararı Kararı' almamız gerekiyordu. İçişleri Bakanımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda 'Kamu Yararı Kararını' aldık. Sonra alınması gereken karar, Kırcami de ekilebilir alanların son derece kısıtlı olması bu alanın sulama kanallarının yetersiz hale gelmesinden dolayı tarıma elverişsiz olmaktan çıkmış olması nedeniyle toprak kurulunun bir karar almasıyla ilgiliydi. Bu kararında alınması zor bir işti. Kırcami'de artık tarım yapılamaz diye üniversitenin bilimsel raporu var. Bir iki kişinin muhalefetine rağmen 'Kırcami'de tarım yapılamaz kararı aldık. Bizim derdimiz seçim kazanmak değil. Sizin mutluluğunuz önemli. Bütün bu işleri engellenmeye çalışanlar şimdi size gelip kafanızı karıştırmaya çalışıyorlar. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ancak bazılarınınki öğle namazına kadar yanıyor. Toprak Kurulu kararının alınmasından sonra artık imar planlarımızı yapar hale geldik" diye konuştu.

Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü: "Kırcami'nin imara açılmasıyla ilgili planları hem 50 binlik, hem de 25 binlik planlarımıza işledik. Şimdi sırada 5 binlik planlar var. Bunun içinde gece gündüz çalışıyoruz. Fakat sizleri mutsuz edip, kendilerini siyasi rant sağlamak isteyenler, bizim elimizi kolumuzu, başımızı bağlamak isteyenler, ayağımıza kilolarca ağırlık takıp yürümemizi engellemeye çalışıyorlar. Geçmişte bu işi engellemeye çalışanlar şimdi 'Önümüze gelirse yaparım' diyor. Kargalar bile güler bu yalanlara. Eğer o davalar açılmasaydı, Kırcami'nin imarı şimdiye bitmişti. Söz uçar yazı kalır. Biz 50 binlik 25 binlik planı yapıyorken, 'burayı imara açmayın' diye imza atanlar, şimdi gelip size 'önümüze gelirse yaparız' diyorlar. O zaman niye imara açılmasına red kararı yazdın. Senin samimiyetine artık kim inanır. Hadi buyurun kararı açıyorum, imarı açıyoruz. Toprak Kurulu'nun verdiği 'Kırcami tarıma elverişli değildir' raporunu iptal ettirdiler. Ben mi ettirdim. Kimin iptal ettirdiğini biliyorsunuz. Bunların derdi, yeter ki biz Kırcami'ne imar yapamayalım. Bizim derdimiz de sizin işinizi çözmek. Bizim ayaklarımıza yüzlerce kiloluk ayakları taktılar. Ama biz bu ağırlıklarla koşuyoruz. Burayı kaderine terk edemeyiz"

Kırcami'deki ziyaretini tamamlayan heyet, daha sonra Çalkaya'daki esnafı gezdi. Serik Caddesi'nde bulunan esnafı ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çalkaya Belde Başkanı Abdullah İnan ve parti yöneticileri daha sonra Güzelyurt Mahallesi'ndeki esnafı tek tek dolaşarak, vatandaşların sorunları dinledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim gokce IP: 85.104.94.xxx Tarih : 15.06.2008 00:18:00

Türel'den köylülere imar brifingi! pardon ama siz kim oluyorsunuzda biz köylü oluyoruz!!! siz kendinizi ne zannediyosunuz. Biz antalyanın yerlisi en eskisiyiz. Eger bunun adı köylüyse evet köylüyüz. Kırcami halkı Asildir özürü kabul eder!!!