22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türel'den muhteşem performans

9. Antalya Uluslararası Piyano Festivali'nin açılışında Türkiye'de ilk kez bir belediye başkanı Bach'ın piyano konçertosunu seslendirdi.

Sanat Yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı 9. Antalya Uluslararası Piyano Festivali'nin açılış konserinde bir "ilk" yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde J.S. Bach'ın BWV 1056 Fa minör piyano konçertosunun birinci bölümünü seslendirdi.

Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde sahneye ilk olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel çıktı. Bach'ın ilk ve son bölümü neşeli ve hızlı tempodaki ünlü konçertosunun ilk bölümünü, dinleyicileri şaşırtan bir müzikalite ile yorumlayan Türel, salonda bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve ünlü piyanist Fazıl Say'ın da beğenisini kazandı.

Konser sırasında 2 defa hata yapmasına rağmen izleyicilerden büyük alkış toplayan Türel, "28 yıl sonra Fazıl Say'ın önerisi ile klasik müzik konserine soyundum. Çok çalıştım ve provalarda pek hata yapmadım ama konser sırasında çok heyecanlandım, parmaklarım titredi" dedi.

Dünyanın en iyi 5 Piyano Festivalinden biri olarak nitelenen Antalya Uluslararası Piyano Festivali'nde Türel'den sonra sahneye çıkan Fazıl Say Beethoven'in Korolu Fantezisi ile kendi bestesi 3. Piyano Konçertosu'nu seslendirdi.

Konser sonrası gerçekleştirilen Festival partisinde Fazıl Say, Zuhal Olcay ve Burhan Öcal, Atilla Aldemir sahneye çıktı. Töreni ünlü futbolcu Hakan Şükür de izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 10:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?